H AEK νίκησε τον ΠΑΟ (1-0) και βγήκε στην Ευρώπη

H AEK νίκησε τον ΠΑΟ (1-0) και βγήκε στην Ευρώπη

Η ΑΕΚ στο Conference League, ο Παναθηναϊκός στα… τάρταρα. Η Ενωση νίκησε τους πράσινους στο ντέρμπι της Λεωφόρου (1-0) και εξασφάλισε το πολυπόθητο ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας τον αντίπαλο της για 4η σερί σεζόν εκτός Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε μία κλασική ευκαιρία για γκολ. Στο δεύτερο 45λεπτο ο Δικέφαλος μπήκε φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχε το πολύτιμο γκολ στο 50’ με τον Μάνταλο, ενώ είχε κι άλλες ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το παιχνίδι.

«Πιστεύω ότι κάναμε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο. Ένα πέναλτι, που υπάρχουν αμφιβολίες και αν είναι, σε μια ατυχή στιγμή, θα μπορούσαμε να μας κοστίσει τη νίκη, αλλά εκείνο που ζήτησα από τους ποδοσφαιριστές μου στο ημίχρονο ήταν να παίξουν με πάθος και το έκαναν», δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ Μ. Χιμένεθ, ο οποίος πρόσθεσε: «Θέλω να εξάρω την παρουσία αυτών των ποδοσφαιριστών που άντεξαν. Κυρίως τους Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλο. Αν δεν είχαν καρδιά, σήμερα δε θα είχαν παίξει. Ο Πέτρος με κέρδισε σήμερα. Ζήτησε να παίξει, παρότι ήξερε ότι δεν μπορούσε και σήμερα άξιζε να είναι ο αρχηγός της ΑΕΚ».

Στο 68’ ο Τσιντώτας έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Χατζηγιοβάνη, ενώ στο 75’ η ΑΕΚ είχε δοκάρι με τον Σβάρνα. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι τι ματς δεν θα είχε άλλη φάση, το τριφύλλι κέρδισε πέναλτι στο 92’ (κλωτσιά του Νεντελτσιάρου στον Μακέντα). Στο 95’ ο Ιταλός εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

O Ουκρανός Γεβγένι Αρανόφσκι έδειξε κίτρινη κάρτα στους Νιάς, Βέλεθ, Σανκαρέ, Αλεξανδρόπουλο, Ενγκμπακοτό, Τσιγκρίνσκι, Σιμάνσκι, Βασιλαντωνόπουλο, Τάνκοβιτς, Κρίστισιτς, Τσιντώτα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Χουάνκαρ, Μολό(80᾽Σάντσες), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Νιάς(79᾽Μπουζούκης), Σανκαρέ(71᾽Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης(71´Νγκμπακοτό), Καμπετσής(58᾽Καρλίτος), Μακέντα.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος(81᾽Μπακάκης), Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Μάνταλος(70᾽Σάχοφ), Τάνκοβιτς(70᾽Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (89᾽Νεντελτσεάρου).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter