Η ΑΕΚ έτοιμη για τον τίτλο!

Η ΑΕΚ έτοιμη για τον τίτλο!

Η αύρα του 1968 παραμένει ζωντανή και η ΑΕΚ απέχει 40 αγωνιστικά λεπτά από τον θρόνο του μπασκετικού Champions League! Το αγχωτικό 77-75 επί της θαρραλέας Μούρθια έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό της διοργάνωσης, ο οποίος θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής σε κατακίτρινο φόντο. Η Μονακό είναι το τελευταίο εμπόδιο πριν τον τίτλο.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε μουδιασμένα (11-17), αλλά έχτισε την κυριαρχία της στα μέσα της β’ περιόδου, όταν προηγήθηκε με διαφορά 15 πόντων: 37-22, με πεντάδα κατά τα 80% ελληνική. Οι Ισπανοί μείωσαν σε 40-34 στην ανάπαυλα, προσπέρασαν με 50-51 στο 26ολεπτό και απείλησαν την ήττα ως το τέλος, κυρίως με τον ζεστό Μπενίτε. Στο τέλος, όμως, η ΑΕΚ βρήκε λύσεις από πολλούς διαφορετικούς παίκτες, ιδίως όταν αναλάμβανε το κουμάντο της ο θαυμάσιος Ξανθόπουλος. Οι Πάντερ, Χάρις, Μαυροειδής, Σάκοτα δικαιούνται εύφημο μνεία ως διακριθέντες.

Η ΑΕΚ παρουσίασε τάσεις αυτοχειρίας μετά το 76-68, δέχθηκε σερί 0-7 χωρίς να απειλήσει, αλλά είχε την τελευταία κατοχή και σφράγισε την πρόκριση με 1/2 βολές του Ντελρόι Τζέιμς στα 5’’. Οι Ισπανοί δεν πρόφτασαν να κάνουν άλλο σουτ. Το φινάλε βρήκε σχεδόν 20.000 Έλληνες να πανηγυρίζουν και να απαιτούν το Κύπελλο, το οποίο, εφ’ όσον κερδηθεί, θα είναι το 3ο ευρωπαϊκό της ΑΕΚ μετά το Κυπελλούχων.

Η σύνθεση της ΑΕΚ του Ντράγκαν Σάκοτα: Πάντερ 16, Τζέιμς 6, Γκριν 7, Χάρις 20, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 15, Βασιλόπουλος 1, Λαρεντζάκης 3, Μαυροειδής 9, Καββαδάς, Χάντερ.

Στον πρώτο ημιτελικό της βραδιάς, η πρωτοπόρος του γαλλικού πρωταθλήματος Μονακό νίκησε εύκολα τη γερμανική Λούντβιχσμπουργκ με 87-65, προς τέρψη των 200 ντυμένων στα κόκκινα οπαδών που την ακολούθησαν από το Πριγκιπάτο.

Η μονομαχία του τίτλου θα ξεκινήσει στις 20.30 της Κυριακής στο ασφαλώς κατάμεστο ΟΑΚΑ, ενώ ο αγώνας για την 3η θέση μεταξύ των Γερμανών και των Ισπανών έχει οριστεί για τις 17.30.

Πριν τον ημιτελικό, η ΑΕΚ τίμησε διά του προέδρου Μάκη Αγγελόπουλου τον Κερτ Ράμπις ο οποίος ως …Ραμπίδης πρωταγωνίστησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το μακρινό 1981, αλλά εργάζεται εδώ και χρόνια ως προπονητής στο ΝΒΑ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter