Η Αγία Παρασκευή επανέφερε στο προσκήνιο την τακτική του «Νόμος και Τάξη»

Η Αγία Παρασκευή επανέφερε στο προσκήνιο την τακτική του «Νόμος και Τάξη»

Η ανάγκη για τήρηση των στοιχειωδών μέτρων προστασίας από τους πολίτες μετά την άρση του lockdown δικαιολογεί κατά την κυβέρνηση την επιβολή του προσφιλούς της δόγματος «Νόμος και Τάξη»;

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε στη διάρκεια της καθιερωμένης απογευματινής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας ότι η πλατεία του Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή θα είναι κλειστή καθημερινά, από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, ενώ θα φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις.

«Όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες δύο ημέρες στην Αγία Παρασκευή δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που θέλουν να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν, αλλά σε κάποιους δεκάδες που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης. Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αρχών, ενώ χθες, Τρίτη επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου μας θύμισαν ορισμένα σκηνικά που έλαβαν χώρα πριν από την έλευση του κορονοϊού στη χώρα, με τα ΜΑΤ να προτάσσονται ως «πανάκεια» αντιμετώπισης περιστατικών που για την κυβέρνηση αποτελούσαν «απειλές», όπως συνέβη στα Εξάρχεια ή το Κουκάκι.

Το γεγονός πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει εκ νέου να προτάξει τα ΜΑΤ για την «επιβολή της τάξης» σχολιάστηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση να τονίζει στην διαδικτυακή παρέμβασή του το ότι είναι αυτονόητο να επιδείξουμε άπαντες τη δέουσα προσοχή στα μέτρα προστασίας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει «υποκριτική συμπεριφορά».

Διαβάστε επίσης: Χαρίτσης: «Οι εικόνες στην Αγία Παρασκευή αποδεικνύουν την υποκρισία της κυβέρνησης»

«Είναι αυτονόητο πως όλοι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή συνωστισμού, καθώς η πανδημία προφανώς δεν έχει λήξει και ο κίνδυνος παραμένει. Ωστόσο οι χθεσινές απαράδεκτες εικόνες με τα ΜΑΤ να επιτίθενται με χημικά σε νέους στην Αγία Παρασκευή αναδεικνύουν την υποκρισία της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν να κουνάει το δάχτυλο για άσκοπη συνεύρεση των νέων σε μία πλατεία, την ίδια ώρα που επιμένει στο επικίνδυνο άνοιγμα των σχολείων. Επιχειρεί να καλλιεργήσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, αγνοώντας τις εύλογες ανησυχίες γονέων και καθηγητών και οδηγώντας τελικά παιδιά και νέους σε μεγαλύτερο συνωστισμό στις αίθουσες και στα σχολικά προαύλια», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο αντίλογος για τον τρόπο με τον οποίον επέλεξε να παρέμβει η κυβέρνηση στο εν λόγω ζήτημα εκφράζεται και από κατοίκους της περιοχής. Η καταγγελία ενός εξ αυτών μάλιστα, του Γιάννη Ραχιώτη, η οποία κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο facebook, δίνει και την εικόνα της άλλης πλευράς. Μία εικόνα αντίθετη απ’ αυτή που η κυβέρνηση επικοινώνησε με τα προσφιλή της ΜΜΕ και θέλησε να την «περάσει» προς το σύνολο των πολιτών.

«Σήμερα το πρωί όλα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ προβάλουν με πανομοιότυπες λέξεις τίς .διαρροές “αστυνομικών πηγών” δηλαδή του υπεύθυνου τύπου του κ. Χρυσοχοίδη για «επιθέσεις κατά των ΜΑΤ στην πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής από 300 άτομα που έκαναν αυτοσχέδιο πάρτυ. Επειδή μένω δίπλα , είδα χθές βράδυ όπως καθε βράδυ επί χρόνια, όλες τις εποχές, πλην του Χεειμώνα να μαζεύονται οι -νέοι- κάτοικοι της περιοχής στην επάνω πλατεία. Ηταν περίπου 200-300 άτομα . Συνήθως είναι τα διπλάσια και παραπάνω. Λόγω του μεγέθους της πλατείας δεν είχες την εντύπωση μεγάλου συγχρωτισμού εκτός από ορισμένα σημεία. .Δεν επρόκειτο γιά αυτοσχέδιο πάρτυ, [ δεν είχε μουσικές ή χορό κλπ] αλλά γιά τη συνήθη βραδυνή συνάντηση των νέων (και όχι μόνο) της περιοχής. Ενώ θα ήταν απλό οποιαδήποτε δημόσια αρχή , ο Δήμος η άλλος να ζητήσουν από τον κόσμο να αραιώσει όπου υπήρχε πυκνότητα, έστειλαν κατ’ ευθείαν τα ΜΑΤ και επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά με το γνωστό τρόπο – τακτική στους ανθρώπους που κάθονταν στις κερκίδες και τα παγκάκια… Αμέσως μετά δόθηκε γραμμή στά παπαγαλάκια του Υπουργείου δημόσιας τάξης στα ΜΜΕ να το παρουσιάσουν σαν αυτοσχέδιο πάρτυ και σαν …επίθεση του κόσμου στα ΜΑΤ ( που προφανώς περνούσαν τυχαία…) .Μιά ζωή τα ίδια …», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Ραχιώτης στην καταγγελία του…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter