Η Άγκυρα οργιάζει και η Αθήνα κοιτάζει…

Η Άγκυρα οργιάζει και η Αθήνα κοιτάζει…

Την πλήρη εργαλειοποίηση του Ουκρανικού επιχειρεί η τουρκική προεδρία με προφανής στόχο να κερδίσει όσα μπορεί περισσότερα ειδικά στο Αιγαίο. Την ίδια ώρα η Αθήνα έχει επιλέξει την τακτική του «καλού παιδιού» που περιμένει έξω από την πόρτα τη στήριξη από τους συνδαιτυμόνες του τραπεζιού.

Δείτε επίσης: Χωρίς τέλος η εμπρηστική ρητορική Ερντογάν: «Κομπάρσος ξένων δυνάμεων η Ελλάδα» – «Θα πάθει ό,τι έπαθε και στο παρελθόν»

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ των Γερμανών συναδέλφων  για τη χθεσινή συνάντηση στο Βερολίνο ανώτερων αξιωματούχων από την Τουρκία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ για το θέμα της ένταξης στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας και τη Σύνοδο του Οργανισμού στις 29-30 τρέχοντος.

Σε αυτήν τη συνάντηση  ο εκπρόσωπος της Τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, έθεσε θέμα Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου λέγοντας επί λέει ότι η χώρα του δεν θα κάνει πίσω σε όσα θεωρεί κεκτημένα!

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου  η χώρα του έστειλε ήδη γραπτά τα αιτήματά της (!) και αναμένει «γραπτή απάντηση» από τη Σουηδία και τη Φινλανδία προτού άρει τις αντιρρήσεις της για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Το Αιγαίο σε κίνδυνο η Αθήνα σε θερινή ραστώνη

Είναι τέτοια η ζέση της Άγκυράς που επιχειρεί να πατήσει πόδι στο Αιγαίο μέσω της επισιτιστικής κρίσης! Σύμφωνα με ξένα Μέσα η Τουρκία έχει απαιτήσει από τον ΟΗΕ να εγγυηθεί η ίδια την ασφάλεια των πλοίων με σιτηρά από το λιμάνι της Οδησσού μέχρι την έξοδό τους στη Μεσόγειο. Δηλαδή τα πολεμικά της πλοία να συνοδεύσουν τα φορτηγά που θα μεταφέρουν σιτηρά τόσο στη Μαύρη θάλασσα όσο και στο πέρασμά τους από τα διεθνή ύδατα στο Αιγαίο δηλαδή πέραν των 6 ναυτικών μιλίων από τα Ελληνικά νησιά όταν και εφόσον ολοκληρωθεί η επιχείρηση αποναρκοθέτησης στη Μαύρη θάλασσα!

Την ίδια ώρα η Αθήνα, το Μαξίμου, το ΥΠΕΞ και η Ελληνική  διπλωματία έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους στην κυριολεξία. Είναι σαν η βελόνα έχει κολλήσει στην ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο και πέραν τούτου ουδέν.

Η ηχηρή απουσία της Ελλάδας καταγράφηκε και στο Λιβυκό όταν την προπερασμένη Τρίτη διεξήχθησαν συνομιλίες στην Τύνιδα, (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Αίγυπτος, Τουρκία) για την κατάσταση στη χώρα.  Εννοείται ότι η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να παρίσταται σε ανάλογες διασκέψεις και για το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο που αγνοεί εθνικό χώρο και για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η πιο γειτονική Ευρωπαϊκή χώρα στη Λιβύη. Αλλά αυτά φαίνεται πως είναι ψηλά γράμματα για την Αθήνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter