Η αγροτική παραγωγή καταρρέει και τώρα ο Μητσοτάκης εκλιπαρεί τους μετανάστες να τη σώσουν (Video)

Η αγροτική παραγωγή καταρρέει και τώρα ο Μητσοτάκης εκλιπαρεί τους μετανάστες να τη σώσουν (Video)

Ο υπέρμαχος της ακραίας αντιμεταναστευτικής πολιτικής και των pushbacks, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τα camp – κελιά και χωρίς τα απαραίτητα για να επιβιώσει με αξιοπρέπεια ένας άνθρωπος, ζητά από τους μετανάστες  – αν τους δώσει άσυλο – να μην πάνε στην Ευρώπη αλλά να μείνουν στην Ελλάδα γιατί «χρειάζονται εργάτες».

Ναι κι όμως το είπε, μιλώντας στο Νταβός. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει υιοθετήσει ακραία πολιτική αλλά και νομοθεσίες σχετικά με τους αιτούντες άσυλο, με αποτέλεσμα να φύγουν όλοι, μπροστά στην κατάρρευση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Με αυτές τις πολιτικές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει φτάσει στα όρια της και την ύπαιθρο, η οποία αναστενάζει, καθώς οι σοδειές μένουν κυριολεκτικά πάνω στα δέντρα γιατί δεν υπάρχουν χέρια να τις μαζέψουν, με τους αγρότες να βλέπουν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι, καθώς σε συνάρτηση με την ακρίβεια, τα χρέη τους πνίγουν.

Έτσι, μετά από την κατακραυγή από τους αγρότες και τους παραγωγούς, οι οποίοι έχουν μείνει στον αέρα, σκεπτόμενος ψηφοθηρικά μια και μερίδα των αγροτών πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία, τάζει τώρα στους μεν άσυλο και εργασία και στους δε «χέρια». Έτσι όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαντάζεται ότι θα μείνει στην εξουσία.

Μάλιστα, ανερυθρίαστα, παραδέχθηκε την σκληρή μεταναστευτική πολιτική που έχει επιβάλει ο ίδιος και η κυβέρνηση του, σημειώνοντας παράλληλα ότι η μετανάστευση στην Ελλάδα δεν αποτελεί θέμα στην δημόσια αντιπαράθεση.

«Επίσης λέμε στους ανθρώπους, αν σας δώσουμε άσυλο, μην πάτε στην Ευρώπη αν θέλετε να μείνετε στην Ελλάδα θα υπάρχουν δουλειές, είμαστε αντιμέτωποι με έλλειψη εργατικού δυναμικού όπως πολλές Ευρωπαϊκές χώρες η ανεργία μας έχει μειωθεί κατά 6% και έχουμε ήδη έλλειψη εργατών για παράδειγμα στον αγροτικό τομέα. Νομίζω ότι έχουμε επιβάλλει μια σκληρή αλλά δίκαιη πολιτική μετανάστευσης και αυτή τη στιγμή αν δείτε την δημόσια αντιπαράθεση στην Ελλάδα η μετανάστευση δεν είναι θέμα» είπε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης: 

Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες – Στις 22 Ιανουαρίου βγαίνουν στους δρόμους

Το έριξε στα… τσίπουρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ οι αγρότες ζητούσαν απαντήσεις

Παρέμβαση σε υψηλούς τόνους από τους αγρότες κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γεωργαντά

Χωρίς νομοθετικό πλαίσιο: Σε ομηρία αγρότες και βιομηχανία λιπασμάτων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter