Το Documento αποκαλύπτει

Η αγωνία της Novartis να μην γίνει Siemens: «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ελληνικής σύγχρονης πολιτικής ιστορίας»

Από την ανάγνωση ενός εκ των εγγράφων της Novartis που κατασχέθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές και διαβιβάστηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, διαπιστώνεται η αγωνία της εταιρείας ώστε να μην λάβει το σκάνδαλο Novartis παρόμοιες διαστάσεις με αυτό της υπόθεσης Siemens. Ένα σκάνδαλο που στη Novartis το θεωρούν ως το «μεγαλύτερο της ελληνικής σύγχρονης πολιτικής ιστορίας».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πολυσέλιδο έγγραφο με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2017, υπάρχουν ήδη αναφορές σε ΜΜΕ ότι η υπόθεση Novartis μπορεί να είναι «ίσης σημασίας» με αυτή της Siemens και υπογραμμίζεται ότι το σκάνδαλο Siemens έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

«Αυτή είναι μία υπόθεση που την περασμένη δεκαετία έχει μετατραπεί σε συνώνυμη της δωροδοκίας. Από την άποψη αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση που θα πρέπει να την έχουμε κατά, καθώς υπάρχουν ήδη μαρτυρίες σε ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες η υπόθεση Novartis μπορεί να είναι εξ’ ίσου σημαντική με αυτή της Siemens. Αυτή (υπόθεση Siemens) είναι μια υπόθεση που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (αξιωματική αντιπολίτευση τώρα) και υποτίθεται ότι ενεπλάκη και ο πρώην υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος».

Το ίδιο έγγραφο περιγράφει στη συνέχεια το σκάνδαλο Siemens, αναλυτικά, αναφέροντας ότι αφορά μία σειρά από δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων της Ελλάδος την περίοδο 1996 – 2006 για διάφορες συμφωνίες, ενώ υπογραμμίζεται ότι μέλη ελληνικών κυβερνήσεων έλαβαν περί τα 130 εκατ. μάρκα παράνομα. Στη συνέχεια το ίδιο έγγραφο αναφέρεται στις περιπτώσεις των Θεόδωρου Τσουκάτου και Τάσου Μαντέλη, ενώ όπως επισημαίνεται με την πάροδο των χρόνων «εμφανίστηκαν φήμες περί ανάμειξης μελών και της Νέας Δημοκρατίας, με αναφορά μεταξύ άλλων στον πρώην Υπουργό Υγείας του Κόμματος, Δ. Αβραμόπουλο».

Στη Novartis θεωρούν επίσης ότι η Siemens είναι πιθανότατα το «μεγαλύτερο σκάνδαλο στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος», με «σοβαρή επίδραση» στην ελληνική κοινή γνώμη, το οποίο προκάλεσε έλλειψη εμπιστοσύνης στα δύο μεγάλα κόμματα.

«Αν και δεν υπάρχει ακόμη κανένα τεκμήριο, η Siemens είναι πιθανότατα το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ελληνικής σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, το οποίο επηρέασε σημαντικά την ελληνική κοινή γνώμη, προκαλώντας πολιτική αστάθεια, δυσαρέσκεια και έλλειψη εμπιστοσύνης στα δύο μεγάλα κόμματα της Ελλάδος, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ» υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.