Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα συμμετέχει σε εκδήλωση με συντονιστή τον Βενιζέλο

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα συμμετέχει σε εκδήλωση με συντονιστή τον Βενιζέλο

Κουίζ: Ποιος έχει ήδη «κλείσει», σε εκδήλωση την οποία οργανώνει, την συμμετοχή της Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, της γυναίκας που επέλεξε για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης;

Απάντηση: Ο συνταγματολόγος και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος!

Το απόγευμα της Παρασκευής (17.1.2020), μόλις δυο ημέρες μετά το πρωθυπουργικό διάγγελμα με το οποίο η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ προτείνεται να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο «Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση» διοργανώνει εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχει η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η εκδήλωση με θέμα «Η εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ως θεμελιώδης προϋπόθεση σεβασμού της ΕΣΔΑ» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης, Marija Pejčinović – Burić.

Η δικαστής και υποψήφια από την κυβερνητική πλειοψηφία για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα μιλήσει, με βάση τον προγραμματισμό των διοργανωτών, στην ενότητα «Η οπτική των Ελληνικών Ανωτάτων Δικαστηρίων». Η γενική εισήγηση θα γίνει από τον Jean-Luc Sauron, Σύμβουλο Επικρατείας, Εντεταλμένο για θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Paris Dauphine, ενώ θα παρέμβουν και πολλοί άλλοι επιστήμονες.

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Σαμαρά και πρώην υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ακόμα και στη …μεταπροεδρολογία ο πρώην υπουργός με τον κύκλο του είναι στο επίκεντρο … Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση είχε δημοσιοποιηθεί από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter