Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τον ταξιτζή που έσωσε ανάπηρη τουρίστρια στο Κατάκολο

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τον ταξιτζή που έσωσε ανάπηρη τουρίστρια στο Κατάκολο

Ο οδηγός ταξί Νίκος Θεοδωρακόπουλος που έσωσε τη ζωή τουρίστριας ΑμεΑ από την Κίνα, πέφτοντας στο λιμάνι του Κατακόλου, βραβεύτηκε για την εξαίρετη πράξη του από την Ακαδημία Αθηνών.

Το περιστατικό συνέβη στις 10 Σεπτεμβρίου 2018. Η γυναίκα είχε αποβιβαστεί με το σύνοδό της απο το κρουαζιερόπλοιο MSC Poesia για μια βόλτα στο Κατάκολο. Σε μικρή απόσταση από το σημείο που προσέδεσε το πλοίο και κατά μήκος του κυματοθραύστη σταμάτησαν για να βγάλουν φωτογραφίες. Όμως το επικλινές έδαφος δεν συγχωρεί λάθη, το αναπηρικό αμαξίδιο «τσούλησε» και η Κινέζα βρέθηκε στη θάλασσα.

Επικράτησαν στιγμές πανικού, όμως πιο ψύχραιμος αποδείχθηκε ο γραμματέας του συλλόγου ΤΑΞΙ Πύργου Νίκος Θεοδωρακόπουλος που έσπευσε και βούτηξε στο νερό για να σώσει την Κινέζα που προσπαθούσε να κρατηθεί στην επιφάνεια.

Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2018 απονεμήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου στην ετήσια Πανηγυρική Συνεδρία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών διακρίσεων από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας. Απονεμήθηκαν συνολικά 40 βραβεία στις τρεις τάξεις των Θετικών Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών. Δεν απονεμήθηκαν εφέτος λογοτεχνικά βραβεία από τα Ιδρύματα Πέτρου Χάρη και Κώστα και Ελένης Ουράνη.

Ο Νίκος Θεοδωρακόπουλος, τιμήθηκε με το Βραβείο Σάκη-Σπήλιου Μπιρμπίλη. Ήταν το πέμπτο βραβείο στην Τάξη Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.

Πηγή: ilialive.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter