Η Ακρίτα απαντά για την «κωλοτούμπα»: Δεν μου πάει το μοντέλο του πριβέ κλαμπ, μόνο για λίγους (Video)

«Έχω την εντύπωση πως κωλοτούμπα είναι όταν κάποιος προσβλέπει σε κάποια οφέλη. Είτε να πάρει κάποια πόστα πολιτικά, οικονομικά. Δηλαδή ότι υπάρχει πίσω από μια απόφαση, ιδιοτέλεια. Εγώ ούτε στην ηλικία που είμαι δεν πάω να κάνω καριέρα, ούτε έχω κάποια ανάγκη στον οικονομικό τομέα. Έχω δουλέψει στη ζωή μου και έχω κάνει κάποια χρήματα, οπότε δεν είναι κωλοτούμπα», εξήγησε η Ελενα Ακρίτα μιλώντας στο Open σχετικά με τους λόγους που τάχθηκε στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ στήριζε την Έφη Αχτσιόγλου.

»Είναι αυτό που λέμε αλλαγή γνώμης. Όποιος δεν έχει τη δύναμη και το θάρρος να αλλάξει τη γνώμη του, προσωπικά τον θεωρώ ανόητο και ηλίθιο. Αν δεν αλλάζαμε ποτέ τη γνώμη μας θα μέναμε μια ζωή παντρεμένοι με τον ίδιο άνθρωπο, εγώ τουλάχιστον δεν έμεινα. Άρα δεν είναι η λέξη κωλοτούμπα», πρόσθεσε.

«Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε ερώτηση για το τι την έκανε να αλλάξει τη γνώμη της, απάντησε: «Εγώ ξέρετε δεν ήμουν καν μέλος. Γράφτηκα μέλος στις 17 Σεπτεμβρίου να ψηφίσω. Το δίμηνο που μπήκα και είδα τα πράγματα από μέσα είδα κάποιες αγκυλώσεις, είδα ένα σχεδόν κλειστοφοβικό κλίμα που έχει αυτό που μερικοί λένε ειρωνικά “οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του ΣΥΡΙΖΑ”. Αυτό που είδα εγώ δεν μου άρεσε».

»Και θέλω να βάλω μόνο μια ερώτηση. Όταν ένα κόμμα από το 3% το πάει ο Αλέξης Τσίπρας στα ύψη και στα όρη και τα άγρια βουνά και μετά βλέπουμε πρώτες εκλογές του ’23 καταποντιζόμαστε, δεύτερες εκλογές ακόμα χειρότερα. Στις τρίτες εκλογές τις εσωκομματικές έρχεται ένας άγνωστος και παίρνει 45% και εμείς όλα αυτά κάνουμε πως δεν τα ακούμε, δεν θέλουμε να ανοίξουμε το κόμμα. Θέλουμε να είναι ένα πριβέ κλαμπ, μόνο για λίγους, που αποφασίζουν λίγοι. Εμένα αυτό το μοντέλο δεν μου πάει. Είτε ο ένας είναι είτε ο άλλος για μένα δεν αλλάζει τίποτα. Όμως πιστεύω πως αυτό το μοντέλο έχει καταδικαστεί και σε επίπεδο συγκροτημένου κόμματος και σε επίπεδο εσωκομματικής διεργασίας και πρέπει να αλλάξει», επισήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με στεναχώρησε το λεκτικό ατόπημα Κασσελάκη»

Για το αν ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ενδεχομένως ανέτοιμος να αναλάβει έναν τόσο σημαντικό ρόλο, η ‘Ελενα Ακρίτα σχολίασε: «Και μένα με στεναχώρησε το λεκτικό ατόπημα, επειδή είμαι και Κύπρια από την πλευρά του πατέρα μου, που έκανε στη δήλωσή του με το ΄΄κρατίδιο΄΄. Η λέξη σαρδάμ μου φαίνεται πολύ ελαφριά. Θεωρώ πως είναι σοβαρό λάθος. Του δίνω μια πίστωση χρόνου και του δίνω ένα μικρό ελαφρυντικό ότι θεωρώ πως επειδή έκανε 11-12 χρόνια στην Αμερική, δεν είναι εξοικειωμένος ακόμα με την πολιτικώς και εθνικώς ορθή ορολογία και θα το δούμε στην πορεία. Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι γιατί αυτή τη στιγμή, τα συστημικά μέσα έχουν πέσει για να ξεσκίσουν τον Κασσελάκη ενώ βλέπω ότι προωθούν την υποψηφιότητα της καθόλα αξιόλογης Έφης Αχτσιόγλου».

«Πιστεύω» -επισήμανε- «ότι πρέπει να ακούμε την πλειοψηφία. Δεν γίνεται να αγνοήσουμε το 46% του πρώτου γύρου», δηλώνοντας απογοητευμένη «από τους μηχανισμούς που έβλεπα στο περιβάλλον της κυρίας Αχτσιόγλου».

Σε ερώτηση για το ποια η ίδια θεωρεί «τοξικά πρόσωπα» στο περιβάλλον της κυρίας Αχτσιόγλου είπε «αυτό, ημέρα των εκλογών, να βγω εγώ να πω ποιος είναι ή δεν είναι… λίγο πολύ τους ξέρουμε όλους. Δεν θα φωτογραφίσω κανέναν».

«Δικαίωμα του Τσίπρα να μην μιλήσει»

Αναφερόμενη στον Παύλο Πολάκη, η Έλενα Ακρίτα επισήμανε πως διαφωνεί σε άπειρα θέματα «οριζοντίως και καθέτως και κυρίως σε θέματα δικαιωμάτων, σε θέματα για το κυνήγι. Σε πολλά». »Όμως είναι ένα άτομο το οποίο κανείς δεν αμφισβητεί την εντιμότητά του και ως επικεφαλής του Τομέα Διαφάνειας έχει βγάλει περίπου 35 σκάνδαλα της άλλης πλευράς τα οποία τα έχει βγάλει με αδιάσειστα στοιχεία. Γιατί εγώ με αυτόν τον άνθρωπο να βρεθώ απέναντι όταν ζω και έχω μάθει να ζω σε μια χώρα όπου όλα κοιτάμε πώς θα τα κουκουλώσουμε και να προχωρήσουμε τη ζωή μας σαν να μην συμβαίνει τίποτα».

Σχολιάζοντας τη «σιωπή» Τσίπρα, η Έλενα Ακρίτα σχολίασε πως «είναι δικαίωμά τους που δεν έχει μιλήσει έως τώρα», ενώ για το ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος είπε πως «εάν είναι να γίνει θα γίνει. Δεν το βλέπω πολύ πιθανό να προχωρήσουμε με ενότητα».