Η Ακρίτα για την «ιερή αγελάδα» της δημοσιογραφίας

Η Ακρίτα για την «ιερή αγελάδα» της δημοσιογραφίας

«Η ‘Κ’ θα παρέμενε για χρόνια στην κορυφή, μέχρι που η Ελένη Βλάχου την πούλησε στον Κοσκωτά», το αιχμηρό σχόλιο της δημοσιογράφου.

Στην εφημερίδα «Καθημερινή» στρέφει τα βέλη της η Έλενα Ακρίτα με σχετική ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Αφορμή; Το γεγονός ότι επέλεξε στο φύλλο της Παρασκευής να δημοσιεύσει το άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη με την κατά κοινή ομολογία αήθη επίθεση στον Γιώργο Κατρούκαλο. 

Η γνωστή δημοσιογράφος δεν σχολιάζει τον αρθρογράφο, μια και, όπως σημειώνει «για τον Στέφανο Κασιμάτη δεν έχω κάτι να πω. Τα λέει όλα μόνος του στη θλιβερή λεζάντα», διηγείται ωστόσο την άνοδο και την πτώση ενός ιστορικού τίτλου, γράφοντας αιχμηρά: «Η ‘Κ’ θα παρέμενε για χρόνια στην κορυφή, μέχρι που η Ελένη Βλάχου την πούλησε στον Κοσκωτά».

Γράφει συγκεκριμένα: 

«Όταν ήμουν 25 χρονών, με κάλεσε η Ελένη Βλάχου, η μεγάλη κυρία της δημοσιογραφίας, και μου πρότεινε να εργαστώ στην εφημερίδα ‘ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ’. Μεγάλη τιμή αυτή η πρόταση για μια νεαρή δημοσιογράφο – ασχέτως που τελικά αποφάσισα να παραμείνω στο συγκρότημα Λαμπράκη.

Θυμάμαι με πόσο δέος πάτησα το κατώφλι αυτής της ιστορικής εφημερίδας και του γραφείου, όπου με υποδέχτηκε η πιστή της γραμματέας Ε.Β. Λίτσα Παπαβασιλείου (αν δεν απατώμαι). Βλέπετε, η ‘Κ’ ήταν κάτι σαν ιερή αγελάδα για εμάς τους νέους.

Επί χούντας, η αναστολή της έκδοσής της την 21η Απριλίου 1967 και η άρνηση της Ελένης Βλάχου να συνεχίσει την κυκλοφορία των εντύπων της, παρά τις απειλές των στρατιωτικών , ήταν μία απόφαση γενναία και καθαρά πολιτική, χωρίς άλλες σκοπιμότητες.

Η ‘Κ’ θα παρέμενε για χρόνια στην κορυφή, μέχρι που η Ελένη Βλάχου την πούλησε στον Κοσκωτά.

Αυτά.

Για τον Στέφανο Κασιμάτη δεν έχω κάτι να πω. Τα λέει όλα μόνος του στη θλιβερή λεζάντα».

Δείτε την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10158044395804177&set=a.10151100911149177&type=3

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter