Η ακρίβεια «γονατίζει» τους Έλληνες και ο Μητσοτάκης χαίρεται για το έργο του ΣΥΡΙΖΑ και την αποπληρωμή του ΔΝΤ

Η ακρίβεια «γονατίζει» τους Έλληνες και ο Μητσοτάκης χαίρεται για το έργο του ΣΥΡΙΖΑ και την αποπληρωμή του ΔΝΤ

Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη χαρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άρχισε τους πανηγυρισμούς για την αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ επιβεβαιώνοντας πως ζει στη δική του πραγματικότητα.

Ενώ η ακρίβεια έχει «τσακίσει» τους Έλληνες οι οποίοι με δυσκολία προσπαθούν να αγοράσουν έστω και τα βασικά αγαθά αλλά και να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ένα tweet γιορτάζει την πρόωρη αποπληρωμή του χρέους προσπαθώντας ουσιαστικά να καρπωθεί το έργο που είχε ήδη δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2019 και μάλιστα χάρης στο μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως το αίτημα για πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ είχε τεθεί στις 2 Μαΐου 2019 από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Euroworking Group. Επίσης, στις 14 Μαρτίου του 2019 ο Αλέξης Τσίπρας σε σε ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ανακοινώσει την πρόωρη αποπληρωμή του χρέους.

Τα παραπάνω όμως αποτελούν λεπτομέρειες για τον πρωθυπουργό που συνεχίζει να έχει επιλεκτική μνήμη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Τέλος εποχής για το ΔΝΤ ως δανειστή της Ελλάδας! Η κυβέρνηση, αποπληρώνοντας πρόωρα και τις τελευταίες υποχρεώσεις της χώρας, κλείνει ένα γκρίζο κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2010. Μια εποχή την οποία οι Έλληνες δεν πρέπει και δεν θα ζήσουμε ποτέ ξανά. Σήμερα, παρά τη διεθνή αναταραχή, η εθνική οικονομία μένει σταθερά στον δρόμο της προόδου και δίπλα στον πολίτη. Το είπαμε, το κάνουμε!» είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο λογαριασμό του στο Twitter για την πρόωρη αποπληρωμή των τελευταίων δανειακών υποχρεώσεων της χώρας προς το Δ.Ν.Τ.».

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter