Η Αλβανία «τελείωσε» την πρέσβειρά της στην Αθήνα

Η Αλβανία «τελείωσε» την πρέσβειρά της στην Αθήνα

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν Έλληνες αστυνομικοί στην Κακαβιά εντόπισαν στο λεωφορείο της γραμμής Τίρανα – Αθήνα, μέσα σε αποσκευή 300 αλβανικά διαβατήρια, τα οποία δεν είχαν τοποθετηθεί σε διπλωματικό σάκο!

Από την Αστυνομία κλήθηκε στην Κακαβιά ο Αλβανός πρόξενος στα Γιάννινα. Ο διπλωματικός εκπρόσωπος διαπίστωσε ότι τα διαβατήρια είναι γνήσια και επιβεβαίωσε στους αστυνομικούς ότι η αποστολή τους γινόταν με αυτό τον τρόπο.

Έτσι ανέλαβε ο ίδιος να παραλάβει τα διαβατήρια και να τα μεταφέρει στην Πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα, όπου ήταν και ο τελικός προορισμός.

Ενώ το αυτοκίνητο του πρόξενου όμως βρισκόταν στην οδό Ασωμάτων στο κέντρο της Αθήνας, άγνωστοι δράστες έκλεψαν τα 100 από τα 300 διαβατήρια, αφού παραβίασαν το αυτοκίνητο του.

Όπως ανακοίνωσε το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών, η Χομπντάρι και ο Τσικούρια «εμπλέκονται στην υπόθεση κλοπής 100 διαβατηρίων από αυτοκίνητο του διπλωματικού σώματος της Αλβανίας που βρισκόταν επί ελληνικού εδάφους. Το όχημα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο των εξωτερικών υποθέσεων της Αλβανίας, ανήκει στον Τσικούρια. Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι ο εν λόγω πρόξενος είχε αναλάβει το έργο να μεταφέρει υπηρεσιακά τα διαβατήρια στην Αθήνα και να τα παραδώσει στην αλβανική πρεσβεία. Η κλοπή έγινε στις 13 Φεβρουαρίου, αργά το βράδυ, στο Θησείο όπου το όχημα του Αλβανού πρόξενου υπέστη βανδαλισμούς. Για το γεγονός ενημερώθηκε αρμοδίως η ελληνική αστυνομία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter