H Aλγερία απέλασε ανταποκριτή του Ρόιτερς που κάλυπτε τις διαδηλώσεις κατά του Μπουτεφλίκα

H Aλγερία απέλασε ανταποκριτή του Ρόιτερς που κάλυπτε τις διαδηλώσεις κατά του Μπουτεφλίκα

Οι αρχές της Αλγερίας απέλασαν σήμερα τον δημοσιογράφο του πρακτορείου Reuters Τάρεκ Αμάρα, ο οποίος είχε συλληφθεί επειδή κάλυψε μια διαδήλωση εναντίον το προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

Ο Αμάρα, που έχει τυνησιακή υπηκοότητα, συνελήφθη το Σάββατο αφού νωρίτερα μια επίσημη πηγή διέψευσε το ρεπορτάζ του Reuters σύμφωνα με το οποίο 1 εκατομμύριο άνθρωποι συμμετείχαν στη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση της 29ης Μαρτίου ζητώντας την παραίτηση του Μπουτεφλίκα και των στενών συνεργατών του.

Ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το μέγεθος της διαδήλωσης.

Ένας εκπρόσωπος του πρακτορείου είπε σήμερα ότι το Reuters εμμένει στο ρεπορτάζ του. “Ανησυχούμε” για την αντιμετώπιση που είχε ο Αμάρα από τις αρχές της Αλγερίας και “ζητουμε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα”, είπε ο εκπρόσωπος χαρακτηρίζοντας “σωστή και ισορροπημένη” την κάλυψη του θέματος από τον δημοσιογράφο.

Ο Αμάρα οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο και επιβιβάστηκε σε πτήση για την Τύνιδα.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή, η Διεύθυνση Εθνικής Ασφάλειας διέψευσε “όσα κυκλοφορούν, ιδίως σε ό,τι αφορά τους αριθμούς, στα μέσα ενημέρωσης, εθνικά ή ξένα, για τη συμμετοχή στις πορείες” που έγιναν στο Αλγέρι την ίδια ημέρα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Αμάρα, που εργάζεται ως ανταποκριτής στην Τυνησία, είχε έγκυρη διαπίστευση για να καλύψει τις εξελίξεις στην Αλγερία ως ειδικός απεσταλμένος του πρακτορείου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter