Η αλήθεια πίσω από πέντε διαδεδομένους διατροφικούς μύθους

Η αλήθεια πίσω από πέντε διαδεδομένους διατροφικούς μύθους

Ο καφές σας αφυδατώνει; Οι δρομείς πρέπει να τρώνε περισσότερους υδατάνθρακες απ’ ότι πρωτεΐνες; Χρειάζεστε ενεργειακά ροφήματα μετά από κάθε διαδρομή;

Όταν πρόκειται για την διατροφή δρομέων, είναι πολύ δύσκολο να διαχωριστεί το γεγονός από τον μύθο.

Να μερικοί πολύ διαδεδομένοι μύθοι:

Μύθος 1: Τα ενεργειακά ροφήματα είναι χρήσιμα για κάθε διαδρομή

Είναι εύκολο να πιστέψετε ότι τα ενεργειακά ροφήματα είναι απαραίτητα για τους δρομείς. Ωστόσο, εάν σχεδιάζετε προσεκτικά τα γεύματά σας πριν από την προπόνηση, ίσως έχετε αρκετή ενέργεια για να ανταπεξέλθετε από την κούραση των διαδρομών σας να πιείτε απαραίτητα ένα τέτοιο. Συνήθως, τα συγκεκριμένα ροφήματα είναι είναι χρήσιμα για μακρύτερες διαδρομές, που διαρκούν πάνω από 45 λεπτά, αλλά και πάλι καλό θα είναι να τα δοκιμάστε πριν από την ημέρα της κούρσας σε περίπτωση που το στομάχι σας επηρεάζεται από αυτά.

Μύθος 2: Οι διατροφές χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά είναι καλύτερες για τους δρομείς

Αυτός ο μύθος παραμένει, παρ’ όλο που έχει διαψευσθεί από πολλές έρευνες. Τα λιπαρά αποτελούν ουσιαστικό μέρος της διατροφής μας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους δρομείς, επειδή τα λιπαρά αποτελούν βασική πηγή ενέργειας και είναι απαραίτητα για την παραγωγή ορμονών, τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και την αποκατάσταση των μυών. Αλλά έχει σημασία ποια είναι τα είδη των λιπαρών που συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας. Αποβάλλεται από αυτή λίπη από μεταποιημένα και τηγανητά τρόφιμα και προτιμήστε εκείνα που βρίσκονται σε ψάρια, ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς και αβοκάντο.

Μύθος 3: Ο καφές σας αφυδατώνει

Αν πείτε καφέ πριν από την κούρσα σας θα σας αφυδατώσει, σωστά; Λάθος! Μελέτες δείχνουν ότι μέχρι και τέσσερα φλιτζάνια καφέ δεν έχουν καμία επίδραση στην ενυδάτωση του οργανισμού. Στην πραγματικότητα, η καφεΐνη έχει οφέλη όπως η αυξημένη αντοχή, που προκύπτει από την αύξησης της καύσης του λίπους, που ενεργοποιείται από την καφεΐνη. Οπότε αν απολαμβάνετε ένα ποτήρι καφέ πριν την κούρσα σας, δεν χρειάζεται να το παρακάμψετε.

Μύθος 4: Θα χάσετε βάρος αν τρέχετε

Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να τρέχουν για να χάσουν βάρος, και ενώ κάτι τέτοιο μπορεί να είναι ένα μεγάλο κομμάτι για ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, μπορεί ταυτόχρονα το συνεχόμενο τρέξιμο να σας κάνει να αισθάνεστε πιο πεινασμένοι και να σας οδηγήσει σε κατανάλωση επιπλέον θερμίδων. Αν κρίνετε μόνο από τον ιδρώτα που προκύπτει από το τρέξιμό σας, μπορεί να είναι εύκολο να νομίσετε ότι έχετε κάψει περισσότερες θερμίδες από αυτές που στην πραγματικότητα έχετε κάψει. Παρακολουθήστε το πόσες θερμίδες καταναλώνετε σας και σχεδιάστε υγιεινά γεύματα για να συμπληρώσετε καλύτερα τις προπονήσεις σας. Βεβαιωθείτε επίσης, ότι οι πηγές των θερμίδων που παίρνετε προκύπτουν ως επί το πλείστον από ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα και σας προσφέρουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Μύθος 5: Οι υδατάνθρακες και οι πρωτεΐνες κάνουν το τέλειο γεύμα του δρομέα

Με όλη τη φασαρία που γίνεται για την ενίσχυση του οργανισμού με υδατάνθρακες ώστε να βοηθηθεί η αποκατάσταση των μυών, είναι λογικό να έχετε πειστεί ότι το μόνο που χρειάζεστε είναι οι υδατάνθρακες και οι πρωτεΐνες, αλλά αν δεν συμπεριλαμβάνονται αρκετά λαχανικά και φρούτα στη διατροφή σας, τότε προκύπτει έλλειψη σημαντικών θρεπτικών ουσιών. Οι δρομείς πρέπει επίσης να εξασφαλίσουν μια καλή πρόσληψη αντιοξειδωτικών θρεπτικών συστατικών για πιο ισορροπημένη λειτουργία του οργανισμού. Προσθέστε επίσης στη διατροφή σας αντιοξειδωτικά θρεπτικά συστατικά από φρούτα και λαχανικά.

Πηγή: Runnfun

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter