Η άλλη όψη της χιονισμένης Αθήνας – Θλίψη και απογοήτευση για τους αστέγους που παλεύουν με το κρύο

Η άλλη όψη της χιονισμένης Αθήνας – Θλίψη και απογοήτευση για τους αστέγους που παλεύουν με το κρύο

Η χιονισμένη Αττική έκανε μικρούς και μεγάλους να ξεχυθούν στους δρόμους για να απολαύσουν το μοναδικό και σπάνιο αυτό θέαμα με την Αθήνα να έχει ντυθεί στα ολόλευκα.

Ωστόσο, αν και το θέαμα της «λευκής» Αθήνας, είναι άκρως εντυπωσιακό, δεν είναι το ίδιο απολαυστικό για όλους. Εκτός από ορισμένους επαγγελματίες που η εργασία τους επιβάλλει να εργάζονται ανά πάσα ώρα και στιγμή ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, υπάρχει κι άλλη μια κατηγορία ανθρώπων που προκαλεί θλίψη και απογοήτευση.

Πρόκειται για τους δεκάδες αστέγους, οι οποίοι με όσες κουβέρτες και όσα ρούχα έχουν στη διάθεσή τους προσπαθούν να ζεσταθούν σε κάποια γωνία του δρόμου. 

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία της Τατιάνας Μπόλαρη από την Eurokinissi η οποία φωτογράφισε μια άστεγη γυναίκα σε στάση τρόλεϊ στο Παγκράτι να προσπαθεί να προστατευτεί από το χιόνι και τις θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Με μια πιο προσεκτική ματιά, μάλιστα μπορεί να διαπιστώσει κανείς πως η γυναίκα δε φοράει καν κλειστά παπούτσια.

Η συγκεκριμένη είναι μόνο μία από τους δεκάδες αστέγους που ζητάνε λίγη ζεστασιά και ένα πιάτο φαγητό ειδικά τέτοιες ημέρες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter