Η αλληλογραφία Ντόναλντ Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν από Σεπτέμβριο στα βιβλιοπωλεία

Η αλληλογραφία Ντόναλντ Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν από Σεπτέμβριο στα βιβλιοπωλεία

«Οργή» τιτλοφορείται το υπό έκδοση βιβλίο του ερευνητή δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ, που φέρνει στο φως 25 αδημοσίευτες επιστολές των ηγετών ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας.

«Φανταστική ταινία» χαρακτήρισε τη σχέση του με τον Ντόναλντ Τραμπ ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με τους εκδότες ενός προς έκδοση βιβλίου με αντικείμενο τον Αμερικανό πρόεδρο, στο πλαίσιο του οποίου αποκαλύπτεται η αλληλογραφία μεταξύ των δύο ηγετών. 

Η σχέση ανάμεσα στους δύο άνδρες βρέθηκε στην καρδιά της διπλωματίας ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Πιονγκγιάνγκ και κυμάνθηκε από ύβρεις και απειλές πολέμου έως μια δήλωση… έρωτα εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ.

Για το νέο του βιβλίο ο διάσημος Αμερικανός ερευνητής δημοσιογράφος Μπομπ Γούντγουορντ προμηθεύτηκε τις 25 επιστολές που αντάλλαξαν οι δύο ηγέτες, οι οποίες «δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ποτέ ως τώρα», σύμφωνα με τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο Simon & Schuster.

Στις επιστολές τους «ο Κιμ περιγράφει τη σχέση ανάμεσα στους δύο ηγέτες ως αντάξια μιας “φανταστικής ταινίας”, ενώ οι ηγέτες επιδίδονται σ’ ένα ασυνήθιστο διπλωματικό μενουέτο», αναφέρει ο εκδοτικός οίκος στη σχετική σελίδα του Amazon.

Το βιβλίο, ο τίτλος του οποίου είναι «Rage» (Οργή) και το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 15 Σεπτεμβρίου, είναι συνέχεια του «Φόβος, ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο» που εκδόθηκε το 2018.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν συναντηθεί τρεις φορές – η πρώτη σε μια ιστορική σύνοδο κορυφής τον Ιούνιο 2018, στη Σιγκαπούρη.

Παρ’ όλα αυτά, οι διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας όχι μόνο δεν προχώρησαν, αλλά βρίσκονται μάλιστα σε νεκρό σημείο μετά το φιάσκο της δεύτερης συνάντησης κορυφής των δύο ηγετών τον Φεβρουάριο του 2019 στο Ανόι.

Αυτό δεν εμπόδισε ωστόσο τον Αμερικανό πρόεδρο να εγκωμιάζει κατά καιρούς τη σχέση του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, με αποκορύφωμα την περίφημη δήλωσή του ότι οι δυο τους «ερωτεύθηκαν»:

«Μου έγραψε ωραίες επιστολές, είναι υπέροχες επιστολές. Ερωτευτήκαμε», είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο του 2018 ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του.

Ο Μπομπ Γούντγουορντ είναι γνωστός για τις αποκαλύψεις του στην υπόθεση Γουότεργκεϊτ, η οποία προκάλεσε το 1974 την παραίτηση του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter