H alt right δεξιά κατέλαβε το υπουργείο Παιδείας

H alt right δεξιά κατέλαβε το υπουργείο Παιδείας

Τίποτα δεν σταματάει την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία υπό την προστασία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει ακάθεκτη την αντιμεταρρύθμισή της στην ελληνική εκπαίδευση.

Μετά τον αντιδραστικό νόμο που πέρασε από τη Βουλή με την κυβερνητική πλειοψηφία, ήρθε το σκοταδιστικό, μισογυνικό ομοφοβικό υλικό που ενέκρινε η υπουργός για την προγεννητική αγωγή που ετοίμασε μια Εταιρεία την οποία ακόμη και η Εκκλησία την κατατάσσει στις αιρέσεις! Η αντίδραση ήταν καθολική, η Κεραμέως έριξε την ευθύνη σε άλλους και απέσυρε το βίντεο.

Όμως τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον αντιμεταρρυθμιστικό οίστρο της υπουργού. Σε συνεργασία με τον ακροδεξιό υπουργό Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη αποφάσισε να βάλει στα ελληνικά σχολεία εκπαιδευτικά προγράμματα της Ελληνικής Αγωγής.

Εκτός από το ασυμβίβαστο λόγω της ιδιότητας του Αδωνη Γεωργιάδη είναι σαφές ότι μέσω του δημόσιου σχολείου και τις ευλογίες της Νίκης Κεραμέως η Ελληνική Αγωγή αποκτά ελεύθερο πεδίο για να δράσει και επιτυγχάνει μία έμμεση διαφήμιση σε γονείς και μαθητές (του δημοτικού σχολείου), γεγονός πρωτοφανές.

Και ερχόμαστε στην ποιότητα των προγραμμάτων αυτών που αντικατοπτρίζουν την ιδεολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την υποταγή του ελληνικού σχολείου στην alt right δεξιά. Γιατί αυτά που θα ακούσουν οι μαθητές του Δημοτικού είναι μια οχλαγωγία αντιεπιστημονικών, οπισθοδρομικών και αντιπαιδαγωγικών απόψεων που κινούνται από  ακροδεξιές θέσεις έως προπαγάνδα κατά των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων πολιτών και μαθητών.

Γιατί τι άλλο ακροδεξιά αρχαιολαγνεία είναι ότι ο δίσκος της Φαιστού μιλάει ελληνικά ή ότι το πρόγραμμα αγωγής και προαγωγής της υγείας για τη διαχείριση του στρες και την εγκαθίδρυση υγιεινών επιλογών τρόπου ζωής, με την εφαρμογή της τεχνικής της… «Πυθαγορείου Αυτογνωσίας».

Μητσοτάκης, Κεραμέως, Γεωργιάδης γυρνούν την ελληνική παιδεία στα μετεμφυλιακά χρόνια της εθνικοφροσύνης, του σκοταδισμού και της Μακρονήσου.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει το δυνατόν γρηγορότερα από την εξουσία. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών κομμάτων να ανακόψουν αυτή την προς την άκρα δεξιά πορεία, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνάει ακόμη και τις πράξεις της δικτατορίας του επαίσχυντου «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών».

Αλλά όταν βάζεις και ανέχεσαι στην κυβέρνηση τον επικεφαλής της ΕΠΕΝ, της νεολαίας του κόμματος του δικτάτορα Παπαδόπουλου, τότε τι να σε σταματήσει από την ακροδεξιά πορεία;

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter