Η αμετανόητη ΝΔ δίνει «γραμμή» αναλγησίας για τον Κουφοντίνα με εσωτερικο σημείωμα

Η αμετανόητη ΝΔ δίνει «γραμμή» αναλγησίας για τον Κουφοντίνα με εσωτερικο σημείωμα

Ένα εσωτερικό ενημερωτικό e-mail της Νέας Δημοκρατίας το οποίο «δίνε γραμμή» για τη στάση των γαλάζιων στελεχών ως προς τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, κάνει από το βράδυ της Τετάρτης τον γύρο του διαδικτύου.

Το συγκεκριμένο ενημερωτικό σημείωμα είναι ουσιαστικά μια παραδοχή της απόφασης της κυβέρνησης να αφήσει τον Δ. Κουφοντίνα ο οποίος βρίσκεται σήμερα στα 63 του χρόνια στην 49η ημέρα απεργίας πείνας, να πεθάνει. Σημειώνεται ότι εδώ και λίγες ημέρες έχει αφαιρέσει και τον όρο της ενυδάτωσης και δεν λαμβάνει ούτε υγρά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί μέσω αυτού του εσωτερικού σημειώματος τα μέλη του κόμματος του, να πουν ψέματα και να ισχυριστούν ότι ο κρατούμενος απαιτεί ειδική μεταχείριση ενώ το μόνο που ζητάει είναι να τηρηθεί ο νόμος που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες ο οποίος περιείχε φωτογραφική διάταξη προκειμένου ο Δ. Κουφοντινας να φύγει από τις αγροτικές φυλακές Βόλου.

Η αναλγησία της κυβέρνησης παρά το κύμα αλληλεγγύης απέναντι στον απεργό πείνας, είναι απάνθρωπη και όπως όλα δείχνουν οδηγεί τη χώρα σε σκοτεινές περιόδους που δεν έχουν. Καμία σχέση με το πολίτευμα της δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, το ενημερωτικό αναφέρει: 

«1. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για μη τήρηση του νόμου στην περίπτωση του Κουφοντίνα. Τι απαντάτε;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σπεύσει από την αρχή να υιοθετήσει το αίτημα του Κουφοντίνα προκειμένου να επιλέξει εκείνος τη φυλακή που θα εκτίσει την ποινή του, πράγμα που δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο. Ο νόμος προβλέπει τον τρόπο κράτησης ο οποίος και τηρήθηκε απολύτως. Εκ του νόμου δεν επιτρέπεται να παραμένει στο Κατάστημα Κορυδαλλού, που αποτελεί Κατάστημα κράτησης τύπου Α’ και σε αυτό κρατούνται μόνο υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινή φυλάκισης. Επίσης Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται εξάλλου η μεταγωγή νέων καταδίκων στο κατάστημα Κορυδαλλού. Στην πραγματικότητα ο αμετανόητος (δεν έχει ζητήσει ούτε μια συγγνώμη) δολοφόνος 11 ανθρώπων, Δ. Κουφοντίνας ζητεί προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου και να επιλέξει τη φυλακή στην οποία θα κρατείται. Να σημειώσουμε ότι το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού είναι σύγχρονο και με όλες τις απαιτούμενες διεθνώς προδιαγραφές Κατάστημα τύπου Β’, στο οποίο κρατούνται κατάδικοι με βαριές ποινές.

Η Πολιτεία δεν εκβιάζεται. Βασικοί κανόνες κάθε έννομης τάξης είναι ότι: α)διατηρεί κυριαρχικό δικαίωμα σε σχέση με τον τρόπο κράτησης καταδίκων και β) δεν υπάρχει συναλλαγή με κατάδικους σε σχέση με τον τρόπο κράτησης. Εάν υπέκυπτε η πολιτεία σε πιέσεις/εκβιασμούς θα εξωθούσε όλους τους καταδίκους σε απεργία πείνας και άλλα μέσα πίεσης για να υλοποιούν αιτήματα που θα θέτουν κάθε φορά».

https://www.documentonews.gr/filegrid/2021/02/25/60375f68825e634009131ed2.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter