Η αμήχανη απάντηση του Πέτσα για το δυστύχημα στην Κω

Η αμήχανη απάντηση του Πέτσα για το δυστύχημα στην Κω

Με μία αμήχανη ανακοίνωση που επικαλείται τον «ανθρωπισμό του ελληνικού λαού», και φυσικά κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για το 2014… απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στην δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση που επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για το δυστύχημα στην Κω και για τις ξενοφοβικές αντιδράσεις στα Βρασνά Θεσσαλονίκης.

Φυσικά ο κ. Πέτσας δεν κάνει αναφορά στις αντιδράσεις των τοπικών αρχών ανά την Ελλάδα, ίσως γιατί προέρχονται από τη ΝΔ.

«Το τραγικό δυστύχημα ανοιχτά της Κω και τα θλιβερά επεισόδια στα Βρασνά Θεσσαλονίκης υπενθυμίζουν το αυτονόητο: οι προεκλογικές κορώνες για φράχτες στη θάλασσα και οι ακροδεξιές κραυγές περί προσφυγικής εισβολής οδηγούν νομοτελειακά σε τραγωδίες και κοινωνικές εντάσεις» αναφέρει ο κ. Χαρίτσης και επιρρίπτει ευθύνες στη ΝΔ η οποία «θερίζει ό,τι έσπειρε ως αντιπολίτευση, τους καρπούς του εθνολαϊκισμού που υποσχόταν μαγικές λύσεις σε ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα». Τέλος καλεί την κυβέρνηση να δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις για τις συνθήκες του θανατηφόρου περιστατικού, να καταδικάσει απερίφραστα τις ξενοφοβικές αντιδράσεις και «να αντιμετωπίσει επιτέλους το προσφυγικό με τη δέουσα σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα».

«Ο ανθρωπισμός του ελληνικού λαού και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του Λιμενικού που σώζουν χιλιάδες ζωές και αγκαλιάζουν κατατρεγμένους ανθρώπους, αποδεικνύονται κάθε μέρα στην πράξη. Ας μην τους κουνά κανείς το δάχτυλο», αναφέρει στην δική του απάντηση ο κ. Πέτσας και ακολουθεί η συνήθης επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ιδίως ο κ. Τσίπρας που γιγάντωσε με την πολιτική του το πρόβλημα. Ο οποίος μάλιστα, μόλις πρόσφατα δήλωνε ότι “το προσφυγικό δεν προσφέρεται για κριτική, μικροπολιτική και αντιπαράθεση». Σήμερα ο εκπρόσωπός του αποδεικνύει πόσο ψεύτικα είναι τα λόγια του.

Η κυβέρνηση πάντως δεν σκέπτεται να αλλάξει ρότα και επιμένει:«Ας αντιληφθούν ότι αλλάζουμε την προηγούμενη αδιέξοδη πολιτική στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα. Τα σύνορά μας φυλάσσονται, όσοι δικαιούνται προστασίας θα τη λαμβάνουν και όσοι όχι, θα επιστρέφουν στις χώρες από τις οποίες προήλθαν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter