Η αμυντική τεχνολογία στην DEFEA Conference

Η αμυντική τεχνολογία στην DEFEA Conference

 Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το διεθνές συνέδριο DEFEA Conference – Current Strategies for a Challenging World, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου, στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Έχοντας στο επίκεντρο την άμυνα, την ασφάλεια και την αμυντική βιομηχανία, το DEFEA Conference – Current Strategies for a Challenging World αποτελεί μία συνάντηση υψηλού επιπέδου με στόχο την αποτύπωση καλών πρακτικών, που οδηγούν στη δημιουργία οικοσυστήματος καινοτομίας καθώς και την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας και τεχνολογίας.

Σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και των ενόπλων δυνάμεων, ακαδημαϊκοί, policy makers και industry leaders από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συζητήσουν γύρω από βασικούς άξονες όπως η έρευνα, η καινοτομία, η αμυντική τεχνολογία και η βιομηχανία.

Στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας, στη συζήτηση με κεντρικό θέμα «Οικοσύστημα καινοτομίας, μεταφορά τεχνογνωσίας και πρωτοβουλίες συνεργασίας ως πυλώνες ανάπτυξης της Αμυντικής Βιομηχανίας» θα συμμετάσχουν ο Brigadier General Nicolas Cordier – Lallouet Deputy Director of Agence de l’innovation de défense, ο κ. A.S. (Fons) van der Ham Deputy Director and Programme Manager for International Innovation του Ολλανδικού υπουργείου Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης, ο κ. Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, αντιπρύτανης εξωστρέφειας και διεθνών σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και επικεφαλής του DefenseEduNet Cluster, ενώ, θα εκπροσωπηθεί και η Γενική Διεύθυνση Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης του Ισραήλ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Jan Joel Andersson, Senior Analyst – Security & Defence European Union Institute for Security Studies.

Στον τομέα της αμυντικής τεχνολογίας και τη θεματική «Καινοτόμες εξελίξεις στην αμυντική τεχνολογία – ευκαιρίες και προοπτικές στην αξιοποίηση των αναδυόμενων τεχνολογιών», σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης θα συμμετάσχουν, ο κ. Βασίλης Θεοδοσόπουλος Defence and Security Manager ASD, ο κ. Peter Huis in ‘I Veld Senior Business Development Manager – Netherlands Industries for Defense and Security, ο κ. Γιώργος Γιαννόπουλος Deputy Director of Directorate E, Joint Research Center της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Βαγγέλης Καρκαλέτσης, διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter