Η αναφορά Αγγελή που λογοκρίθηκε: Ποιοι ναρκοθετούν την έρευνα για Novartis, εκτάκτως το Σάββατο στο Documento – Μαζί HOTDOC, Docville και Ειδική έκδοση ΕΚΕ

Η αναφορά Αγγελή που λογοκρίθηκε: Ποιοι ναρκοθετούν την έρευνα για Novartis, εκτάκτως το Σάββατο στο Documento – Μαζί HOTDOC, Docville και Ειδική έκδοση ΕΚΕ

-Αποκάλυψη. Η αναφορά Αγγελή που λογοκρίθηκε: Ποιοι ναρκοθετούν την έρευνα για Novartis. Δεν ελέγχθηκαν 14 λογαριασμοί, ύποπτοι πολιτικοί, εκδότες και εταιρείες με μαύρο χρήμα.

-Offshore λογαριασμοί. Στο σκαμνί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος η συνέταιρος της Μαρέβας Μητσοτάκη.

-Οι Μαδούροι της Ευρώπης. Μέρκελ, Σκανδιναβοί και Βρετανοί δεν ακούν την Κυριάκο και δίνουν επιδόματα.

-8,2 δισεκατομμύρια ευρώ το μνημόνιο Μητσοτάκη. Μαύρη τρύπα και νέα μέτρα φέρνουν οι εξαγγελίες και το πρόγραμμα της ΝΔ.

– Σφαγή στη ΝΔ με Σαμαρά για υπουργικούς θώκους και οφίτσια. Η αυλή του Μαρινάκη στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

-Όλοι οι (νέοι) άνθρωποι του προέδρου Τσίπρα. Τα δέκα πρόσωπα της προγραμματικής και επικοινωνιακής μάχης.

-Δημόσια περιουσία. Το ΤΑΙΠΕΔ… βάφει γαλάζια την Εγνατία.

-Γιάνης Βαρουφάκης επί καλάμου. Ο Ι.Σ.Καριώτης εξηγεί πώς ο Γιάνης γυρίζει χρόνια τώρα γύρω από τον άκρως επιτυχημένο εαυτό του δίχως να μπορεί να αντέξει την λάμψη του.

-Όλγα Γεροβασίλη: Η ΝΔ θέλει να αποψιλώσει το δικαίωμα στην ελευθερία». Συνέντευξη με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη και υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα.

-Θάνος Μικρούτσικος: «Ο Καββαδίας σηματοδοτεί το ταξίδι αλά Τζέιμς Τζόις». Συνέντευξη με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Σκάνδαλο Facebook-Cambridge Αnalytika: Κατασκευάζοντας ψηφοφόρους, στο HOTDOC, εκτάκτως το Σάββατο με το Documento

Μια εμπεριστατωμένη έρευνα για το σκάνδαλο Facebook – Cambridge Analytica και πώς τέθηκε η ψυχολογία στην υπηρεσία της πολιτικής για να επηρεαστούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit και οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Όλη η διαδρομή χειραγώγησης και «κατασκευής ψηφοφόρων» μέσα από τα «αθώα» ερωτηματολόγια και την καταλήστευση των κοινωνικών δικτύων. Πώς τα κοινωνικά δίκτυα συνεργάστηκαν μέσα από την συγκέντρωση, την ανταλλαγή και τελικά την εμπορία πληροφοριών για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Συνεντεύξεις, αναλύσεις και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τον νέο τρόπο διεξαγωγής του «ψυχρού πολέμου».

Οι μάγκες με τα μαύρα, στο Docville που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο με το Documento

-Με αφορμή την κυκλοφορία στις αίθουσες του φιλμ «Άνδρες με τα μαύρα: Παγκόσμια απειλή» ο fashion editor-stylist Δημήτρης Γραμματικογιάννης γράφει στο Documento για τις ταινίες με τα αξεπέραστα μαύρα κοστούμια τους που άλλαξαν όχι μόνο την ιστορία του σινεμά αλλά και την ίδια τη μόδα.

-Φέτος το πρόγραμμά του Θάνου Μικρούτσικου προβλέπει μία εμφάνιση στο Ηρώδειο στις 29 Ιουνίου με το έργο του στον Νίκο Καββαδία. Ο Παναγιώτης Φρούντζος συνάντησε τον συνθέτη στο σπίτι του στο Μετς και μίλησε μαζί του για τη συμβολική σημασία της εν λόγω συναυλίας.

-Η θρυλική Κουβανέζα τραγουδίστρια των Buena Vista Social Club Ομάρα Πορτουόντο εμφανίζεται σε λίγες μέρες στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και με αφορμή τη συναυλία αυτή η Αφροδίτη Ερμίδη μίλησε μαζί της.

-Οι βάρκες -βιβλιοθήκες της Κιμώλου μοιάζουν με έργα τέχνης και βρίσκονται στις πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Η ομάδα Κιμωλίστες εδώ και αρκετά χρόνια αναλαμβάνει εθελοντικές δράσεις που ομορφαίνουν το νησί και στο ρεπορτάζ της Ηλέκτρας Ζαργάνη υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες.

-Γνωριμία με τη μουσική, τη διασκέδαση, τη γαστρονομία και τη λαϊκή τέχνη της Αφρικής όπως την έζησε από κοντά ο Σπύρος Οικόπουλος στη διάρκεια του 18ο Αφρικανικού Φεστιβάλ Πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Ολυμπιακού Σταδίου Γαλατσίου.

-Ένα αφιέρωμα στον Πότη Στρατίκη (1926-2019), τον εμβληματικό συγγραφέα και εκδότη του «Μικρού Σερίφη», που πέθανε την περασμένη εβδομάδα. Το κείμενο υπογράφει ο συλλέκτης – ερευνητής Χρήστος Νάστος.

-Ο Πολιτικός Μηχανικός και Αστικός Σπηλαιολόγος Πάνος Δευτεραίος μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για την υπόγεια Πεντέλη και τον άγνωστο Υμηττό με αφορμή την περιήγηση που θα πραγματοποιηθεί στα δύο βουνά της Αθήνας.

-Στη στήλη New entries που επιμελείται η Αφροδίτη Ερμίδη γνωρίζουμε το συγκρότημα των Babo Koro.

Ο άνθρωπος στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ειδική έκδοση ΕΚΕ, εκτάκτως το Σάββατο με το Documento

Με ένα αφιέρωμα 24 σελίδων κυκλοφορεί η ειδική έκδοση DocΕΚΕ «Ο άνθρωπος στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος» για την Εταιρική Κοινωνική.

Με μετρήσιμα αποτελέσματα πλέον, αποδεικνύεται ότι η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα αρχίζει να γίνεται ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και αναπόσπαστο μέρος της εργασιακής και αναπτυξιακής πολιτικής της χώρα μας.

Παρά τη μακροχρόνια ύφεση, πολλές επιχειρήσεις συνέχισαν να εφαρμόζουν πολιτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) σταθερά και με συνέπεια, λειτουργώντας ως παράδειγμα προς μίμηση (role models) για επιχειρήσεις που τώρα ξεκινούν δράσεις ΕΚΕ. Άλλωστε, η στρατηγική εταιρική υπευθυνότητα, έναντι της εταιρικής φιλανθρωπίας, διαπιστώνεται ότι συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ίδιων των επιχειρήσεων αφού μπορεί να αποφέρει οφέλη όσον αφορά στη διαχείριση των κινδύνων, την εξοικονόμηση κόστους, την πρόσβαση σε κεφάλαια, τη βελτίωση των σχέσεων με τους πελάτες, τη διαχείριση των ανθρώπινων πόρων και την ικανότητα καινοτομίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter