Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την παραίτηση Παπαδημητρίου – Τα σενάρια του ανασχηματισμού

Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την παραίτηση Παπαδημητρίου – Τα σενάρια του ανασχηματισμού

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του. Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου επισφράγησε το νυχτερινό ρεπορτάζ για την δεύτερη παραίτηση υπουργού μέσα σε 24 ώρες.  

Το χρονικό

Από την Τρίπολη που βρίσκεται για το περιφερειακό συνέδριο, ο κ. Παπαδημητρίου, τηλεφώνησε, αργά το βράδυ στον Πρωθυπουργό και για λόγους ευθιξίας υπέβαλε την παραίτηση του. 

Είχε προηγηθεί η παραίτηση της συζύγου του κ. Παπαδημητρίου, Ράνιας Αντωνοπούλου μετά τις αντιδράσεις για την επιδότηση ενοικίου ύψους 1000 ευρώ μηνιαίως που λάμβανε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνομίλησε μαζί με τον κ. Παπαδημητρίου και έκανε δεκτή την παραίτησή του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν. Εκείνο που δεν έχει γίνει ακόμη ξεκάθαρο είναι αν αυτή η συνάντηση θα γίνει στην Τρίπολη, που μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός ή αν θα γίνει μετά την επιστροφή τους, στην Αθήνα. 

Ανασχηματισμός αλλά πώς;

Πάντως με δύο υπουργούς παραιτημένους σε ένα 24ωρο έχει φουντώσει και η σχετική σεναριολογία για τον ανασχηματισμό. Μέχρι στιγμής πάντως δεν επιβεβαιώνεται σενάριο για ευρύ ανασχηματισμό. Σήμερα όμως θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τον τρόπο της αντικατάστασης του ζεύγους Παπαδημητρίου – Αντωνοπούλου. 

Υπενθυμίζεται πάντως ότι υπάρχει και τρίτη θέση προς πλήρωση, αυτή του παραιτηθέντος Κώστα Ζουράρη, ο οποίος δεν αντικαστάθηκε αλλά τα καθήκοντα του πέρασαν απ’ ευθείας στον Υπουργό Παιδείας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter