Η αναταραχή στη Μέση Ανατολή φέρνει αυξημένο συναγερμό στην ΕΛΑΣ

Η αναταραχή στη Μέση Ανατολή φέρνει αυξημένο συναγερμό στην ΕΛΑΣ

Η ανερμάτιστη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη άρχισαν να έχουν επιπτώσεις και στο εσωτερικό της χώρας.

Εκτός από τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη από τη γερμανική καγκελαρία σε αντίθεση με τη συμμετοχή της Τουρκίας, η κυβέρνηση αρχίζει να έχει φόβους ότι η αντιτρομοκρατική ασπίδα που είχαν σηκώσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέναντι στην ισλαμική τρομοκρατία με την σώφρονα εξωτερική πολιτική, έχει πλέον πέσει.

Για τον λόγο αυτό, όπως αποκαλύπτουν «Τα Νέα», σε εμπιστευτικό της έγγραφο η ΕΛΑΣ εκφράζει την ανησυχία της για τυχόν επιθέσεις κατά αμερικανικών στόχων μετά την δολοφονία κατ’ εντολή Τραμπ του ιρανού υποστράτηγου Καρέμ Σουλεϊμανί και την υποστήριξη της ενέργειας αυτής από τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, αλλά και κατά ιρανικών και ιρακινών στόχων μετά την κατάρριψη του ουκρανικού αεροπλάνου από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

Για τον λόγο αυτό έχει δοθεί εντολή αυστηρής φρούρησης επί 24ωρης βάσης της πρεσβείας του Ιράν και του Ιράκ αλλά και πιθανών στόχων αμερικανικών συμφερόντων.

Μάλιστα έχουν τεθεί σε αυξημένη επαγρύπνηση και οι υπηρεσίες κρατικής ασφάλειας της χώρας και η ΕΥΠ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter