Η αναζήτηση του… τέταρτου μνημονίου οδηγεί τον Μητσοτάκη σε μία ακόμη κοινοβουλευτική απουσία

Η αναζήτηση του… τέταρτου μνημονίου οδηγεί τον Μητσοτάκη σε μία ακόμη κοινοβουλευτική απουσία

Μετά τη συζήτηση και ψήφιση του μέτρου μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών για αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέχει και από τη συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα, για τη μείωση της φορολογίας σε νομικά πρόσωπα αλλά και για τη σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Την προηγούμενη Πέμπτη, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του μέτρου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε 250.000 πολίτες, ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε να περπατήσει στην Κυψέλη, να συνομιλήσει με κατοίκους -με κάποιους ίσως και πάνω από μία φορά- και να δεχτεί κολακευτικά σχόλια για την εμφάνισή του. Μάλιστα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αδυνατεί να πράξει το ίδιο, με τον κ. Τσίπρα να του υπενθυμίζει την επόμενη μέρα ότι κατοικεί μόλις 200 μέτρα μακριά από την περιοχή που επισκέφτηκε…

Σήμερα, κατά τη συζήτηση και μετέπειτα ψήφιση των μέτρων για το κοινωνικό μέρισμα, για τη μείωση της φορολογίας σε νομικά πρόσωπα αλλά και για τη σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο κ. Μητσοτάκης και πάλι επιλέγει συνειδητά να απέχει από την Ολομέλεια, αναζητώντας -πιθανώς- τα δυσμενή μέτρα του… τέταρτου μνημονίου, όπως ο ίδιος έχει διατυμπανίσει πολλάκις.

Την επαναλαμβανόμενη κοινοβουλευτική απουσία του πολιτικού του αντιπάλου σχολίασε σκωπτικά ο πρωθυπουργός, εντοπίζοντας στη θέση του Κυρ. Μητσοτάκη στην Ολομέλεια τον γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, Κ. Τσιάρα. Προέτρεψε δε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην πάει πάλι σε κανένα μέρος της Αθήνας και «χαρίσει ευτράπελες στιγμές».

Πάντως, πληροφορίες που θέλουν τον πρόεδρο της ΝΔ να κάνει περιοδεία στο στενό που περνά κάτω από το σπίτι του πρωθυπουργού κρίνονται ως ανακριβείς! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter