Η ανεργία εισβάλλει στα νοικοκυριά

Η ανεργία εισβάλλει στα νοικοκυριά

Και τώρα τι κάνουμε χωρίς την προστασία των 45 ημερών;

Από την 1η Ιουλίου έχουν… πλημμυρίσει τα γραφεία του ΟΑΕΔ με απολύσεις εργαζομένων, καθώς άρχισε να λήγει η προστατευτική περίοδος για όσους είχαν τεθεί σε αναστολή εργασίας. 

Ταυτόχρονα η ανεργία κτυπάει τους Ελληνες εργαζόμενους όλων των κλάδων με προεξάρχοντες αυτούς του τουρισμού και της εστίασης, γύρω από τους οποίους όμως γυρνάει σχεδόν το σύνολο των υπηρεσιών. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού πρώτα κατήργησε μέσα σε δέκα μήνες όλα τα εργασιακά δικαιώματα και εγκατέλειψε τους εργαζόμενους στο έλεος των εργοδοτών, δεν παρέχει πλέον ουδεμία προστασία έναντι των απολύσεων. Μάλιστα με το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», το οποίο επινόησαν οι «άριστοι» συνεργάτες του Γιάννη Βρούτση, μειώνουν κατά 20% τους μισθούς όσων καταφέρουν τελικά να κρατήσουν τη θέση τους, αν και δεν φαίνεται να το επιλέγουν οι εργοδότες, προτιμώντας τις απολύσεις. 

Οι πρώτες ημέρες της έναρξης της τουριστικής σεζόν με το άνοιγμα όλων των αεροδρομίων της χώρας, πάνω στο οποίο είχε ποντάρει όλα της τα χαρτιά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποδεικνύεται μεγαλειώδες φιάσκο. Τα φάλτσα της κυβερνητικής πολιτικής με μαέστρο τον Χάρη Θεοχάρη, παρά τους εκβιασμούς της TUI και τις υποχωρήσεις Μητσοτάκη, αντί να φέρνουν τουρίστες στην Ελλάδα τους διώχνουν, με αποτέλεσμα να προσγειώνονται πολύ απότομα οι προσδοκίες για εφέτος, κάτι που συμπαρασύρει και το 2021. 

Η κατάσταση που διαμορφώνεται επιταχύνει το καθοδικό σπιράλ της ελληνικής οικονομίας δημιουργώντας πρωτόγνωρες συνθήκες στα νοικοκυριά, με τα άνεργα μέλη να αυξάνονται και το διαθέσιμο εισόδημα να μειώνεται. 

Για μια ακόμη φορά κυβέρνηση της Δεξιάς στέλνει την οικονομία στην άβυσσο της ύφεσης, με την απόγνωση σε μικρομεσαίους και εργαζόμενους να κάνει βίαια την εμφάνισή της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter