Η ανηθικότητα του μερίσματος και η ηθική του καπιταλισμού

Η ανηθικότητα του μερίσματος και η ηθική του καπιταλισμού

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος έγραψε ένα βιβλίο για την «Ηθική ανωτερότητα του καπιταλισμού»! Οποία έκπληξη θα μου πείτε.
Τι το ανήθικο από το να πεθαίνουν οι φτωχοί από πείνα. Που είναι το ανήθικο στο να στοιβάζουν οι πλούσιοι τα χρήματά τους σε παραδείσια νησιά για να μη πληρώνουν εφορία στον τόπο τους.

Σιγά το σκάνδαλο που θα έλεγε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Σιγά το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς μπροστά στο ηθικό πλεονέκτημα των αρίστων του Χάρβαρντ και της ελέω Θεού παντοκρατορίας των ισχυρών του πλούτου, της πολιτικής και της επωνυμίας του life style.

Και των πρώην σοσιαλιστών στην ημεδαπή που δεν κατάλαβαν τίποτε από την κατάρρευση των αδελφών κομμάτων στην Ευρώπη μετά τη σύμπλευση με τη Λαϊκή δεξιά και θέλουν να γίνουν η εφεδρεία των αρίστων της μπουρζουαζίας του Κυριάκου.

Κι αν μοιράσεις και κανένα ξεροκόμματο στους αναξιοπαθούντες είσαι ανήθικος γιατί φτωχοποιείς τη μεσαία τάξη και υπερφορολογείς το επιχειρείν!

Αυτό το ρημάδι το επιχειρείν στην Ελλάδα που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν πλήρωσε ποτέ εφορία αφού δεν έκοψε ποτέ αποδείξεις, τιμολόγια και ότι άλλο σχετίζονταν με αυτήν (που σαι ρε Άδωνη καραμπουζουκλή), που άρμεξε τις τράπεζες στα χρόνια του «μεγάλου, του ωραίου και του αληθινού» και στα χρόνια της κρίσης μείωσε το εργασιακό του κόστος κατά 40% και βάλε, αλλά όλο στο κυνήγι το έχουν κι όλο στην απέξω και αυτό αγανακτισμένο την κάνει για παραδείσια νησιά κι αλλάζει σημαίες και βγάζει Βουλγαρικό ΑΦΜ και τέτοια ηθικά και ωραία του καπιταλισμού. 

Κι ας πήρες και 50 και πλέον δισ. από τον κοσμάκη για να ανακεφαλαιοποιήσεις τις τράπεζες. Σιγά το πρόβλημα που θα το κάνουμε και θέμα. Εσύ εκεί «το ηθικό πλεονέκτημα του καπιταλισμού» και η φοροαπαλλαγές στο επιχειρείν. 

Κι ας τολμά κι εκείνο το κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη να δηλώνει ότι ο «Στρατηγικός στόχος αυτής της κυβέρνησης δεν είναι η επίτευξη μιας ανάπτυξης με όρους αριθμητικής μεγέθυνσης και η επιστροφή σ’ ένα μοντέλο ανάπτυξης που γνωρίσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες, δηλαδή ένα μοντέλο που όξυνε τις κοινωνικές ανισότητες και δε σεβάστηκε τις εργασιακές σχέσεις, αλλά η επίτευξη μιας ανάπτυξης στον πυρήνα της οποίας τοποθετείται η αξιοπρεπής εργασία».

Άσε μας Αχτσιόγλου μου. 

Εδώ οι γίγαντες Άδωνης, Ανδριανόπουλος, Κυριάκος, Λοβέρδος, Φώφη, Πάγκαλος, Μαρινάκης, Αλαφούζος έχουν καταλήξει: «Ο καπιταλισμός έχει το ηθικό πλεονέκτημα». Έχει και τις σκιές του βέβαια αλλά σιγά τα papers που θα μας χαλάσουν το αφήγημα. Άντε φτωχούληδες μη πάρω την Eldorado και τη Lamda και πάω στο Παλαουάν που γυρίζεται και το Nomads. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter