Η «Ανοιχτή Πόλη» για την υπονόμευση του προγράμματος «Φιλόδημος» από την κυβέρνηση

Η «Ανοιχτή Πόλη» για την υπονόμευση του προγράμματος «Φιλόδημος» από την κυβέρνηση

Το πρόγραμμα «Φιλόδημος», το οποίο υπονομεύεται από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, αποτέλεσε ένα από τα ζητήματα που έθιξε η «Ανοιχτή Πόλη», στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου..

Όπως σημειώνει η παράταξη: «Η υπονόμευση του προγράμματος “Φιλόδημος” από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, δημιουργεί μια τρύπα στο σχεδιασμό του Δήμου Αθηναίων που προσεγγίζει τα 20 εκ. Ευρώ. Ολοκληρωμένα έργα που βρίσκονταν σε αναμονή εκταμίευσης, όπως εκείνα που αφορούν τη συντήρηση των αύλειων σχολικών χώρων και τις παιδικές χαρές, αλλά και έργα που ανέμεναν την ένταξή τους στο πρόγραμμα και που αφορούν αποκαταστάσεις κτιρίων, έργα πυροπροστασίας και εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ, βρίσκονται ξαφνικά στον αέρα. Προκύπτει αυτονόητα το ερώτημα για το μέλλον αυτών των χρηματοδοτήσεων. Το πρόγραμμα “Φιλόδημος” είναι ένα κατά γενική ομολογία επιτυχημένο χρηματοδοτικό εργαλείο που η τοπική αυτοδιοίκηση ήδη αξιοποιεί δημιουργικά. Καλέσαμε τη δημοτική αρχή να διεκδικήσουμε τη συνέχισή του, καθώς και ακόμα περισσότερους πόρους για τις ανάγκες των δημοτών».

Παράλληλα, η «Ανοιχτή Πόλη» ζήτησε από τη δημοτική αρχή να τοποθετηθεί σχετικά με τα σχέδια κατασκευής ξενοδοχείου στο οικόπεδο Πατησίων και Μάρνη. «Για την Ανοιχτή Πόλη, πρόκειται για σχεδιασμό που αλλοιώνει το αστικό τοπίο της περιοχής, ακόμα περισσότερο καθώς γειτνιάζει με εμβληματικά κτίρια, όπως όπως είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο», όπως σημειώνεται, ενώ η παράταξη έθιξε και το ζήτημα του κτήματος της Πάτμου και Καραβία.

Τέλος, η «Ανοιχτή Πόλη» έθεσε δύο ζητήματα τα οποία ωστόσο δεν μπήκαν ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου: την εύρεση χώρου για το παζάρι ρακοσυλλεκτών, όπως ζητά και το σωματείο τους “Πρόοδος”, καθώς και το θέμα της επισκευής και επαναλειτουργίας της πεζογέφυρας του Αγ. Νικολάου Αχαρνών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter