H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα

Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΑΡΣΥΑ αποκαλεί “κράτος τρομοκράτη” το Ισραήλ μετά τους τελευταίους βομβαρδισμούς και τους 6 νεκρούς Παλαιστίνιους μεταξύ αυτών και μια έγκυο με την 14 μηνών κόρη της. 

Σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «με αυτή την επίθεση το Ισραήλ οξύνει παρά πέρα την κατάσταση στο Αιγαίο, καθώς ένας από τους στόχους ήταν το τουρκικό πρακτορείο «Αναντολού». Συνδέεται άμεσα με τους ανταγωνισμούς στην εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας στο Αιγαίο και συνδυάζεται με τα γενικότερα σχέδια των μεγάλων εταιρειών που ενεργοποιούνται στην περιοχή. Τα σχέδια αυτά εντάσσονται στη στρατηγική των Αμερικάνων και των Δυτικοευρωπαίων για τον έλεγχο των πηγών και της μεταφοράς της ενέργειας και στις νέες συμμαχίες που προωθούν. Τα εγκλήματα των Σιωνιστών καλύπτονται πλήρως από την Αμερική και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ουάσινγκτον τόνισε ότι στηρίζει «το δικαίωμα» του Ισραήλ «στην αυτοάμυνα» και η ΕΕ ζήτησε «τον άμεσο τερματισμό των εκτοξεύσεων ρουκετών από τους Παλαιστίνιους», θεωρώντας τους υπεύθυνους για την όξυνση».

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: 

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται αλληλέγγυα στον Παλαιστινιακό λαό και καταγγέλλει τα εγκλήματα σε βάρος του. Καταγγέλλει την Ισραηλινή κυβέρνηση τρομοκρατών που σφαγιάζει τον λαό της Παλαιστίνης. Καταγγέλλει την ΕΕ και την Ελληνική κυβέρνηση που ανέχονται, καλύπτουν αλλά και ενθαρρύνουν με τη στάση τους αυτά τα εγκλήματα. Σε αυτά τα πλαίσια είναι αναγκαίο να μποϊκοταριστεί και η Γιουροβίζιον που είναι προγραμματισμένη να γίνει στο Ισραήλ, στα πλαίσια της διεθνούς καμπάνιας αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Ανεξάρτητα από την άποψη για την εκδήλωση αυτή, δεν πρέπει να αξιοποιηθεί σαν πολιτιστικό ξέπλυμα και διαφήμιση του καθεστώτος απαρτχάιντ σε βάρος των Παλαιστινίων, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση του Ισραήλ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter