Η αντίδραση της ΕΕ στην απόφαση της Ρωσίας για τα σιτηρά – JCC: «Κανένα πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα την Κυριακή»

Η αντίδραση της ΕΕ στην απόφαση της Ρωσίας για τα σιτηρά – JCC: «Κανένα πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα την Κυριακή»

Η ΕΕ καλεί τη Ρωσία να ανακαλέσει την απόφασή της για αναστολή της συμμετοχής της στη συμφωνία για τα σιτηρά, όπως αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Μπορέλ προσθέτει ότι «η απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή στη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας θέτει σε κίνδυνο την κύρια οδό εξαγωγής των τόσο απαραίτητων σιτηρών και λιπασμάτων για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης που προκλήθηκε από τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας».

Διαβάστε επίσης: Η Μόσχα αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία εξαγωγής προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας

Η ανακοίνωση του Κέντρου Κοινού Συντονισμού

Καμία κίνηση φορτηγών πλοίων για τη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα δεν έχει επικυρωθεί για τη σημερινή ημέρα, ανακοίνωσε το Κέντρο Κοινού Συντονισμού (JCC) που έχει επιφορτιστεί με την επίβλεψη της διεθνούς συμφωνίας που υπογράφτηκε το καλοκαίρι.

«Δεν βρέθηκε κοινή συμφωνία στο JCC σε ό,τι αφορά τις κινήσεις εξόδου και εισόδου των φορτηγών στις 30 Οκτωβρίου», αναφέρει το Κέντρο Κοινού Συντονισμού σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε στη διάρκεια της νύχτας μετά την απόφαση της Μόσχας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία που υπογράφτηκε στις 22 Ιουλίου στην Κωνσταντινούπολη, επικαλούμενη επίθεση με drones σε ρωικά πλοία.

Το JCC, όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Τουρκίας και του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη, διευκρίνισε πως ενημερώθηκε από τη Ρωσία για τις «ανησυχίες της για την ασφάλεια των φορτηγών» και τις διαβίβασε στην ουκρανική και την τουρκική αντιπροσωπεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter