«Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ακρόπολης είχε δρομολογηθεί ήδη από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία»

«Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ακρόπολης είχε δρομολογηθεί ήδη από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία»

Με δήλωσή του ο τέως υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής αναφέρεται στις ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου σχετικά με την Ακρόπολη, λέγοντας ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων είχε δρομολογηθεί ήδη από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία.

«Με αργούς ρυθμούς, είναι αλήθεια, το υπουργείο Πολιτισμού περνά από το μέρος στο όλον. Αφού επί εβδομάδες μας ενημέρωνε τακτικότατα για κάθε εξέλιξη στο θέμα του αναβατορίου ΑμεΑ στην Ακρόπολη (μέχρι και τρία Δελτία Τύπου εντός 24ώρου!), προχτές φρόντισε να δημοσιοποιήσει το αποτέλεσμα ευρείας σύσκεψης συνολικά για τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Κι όλο αυτό μόνο και μόνο για να ανακοινωθεί η διαπίστωση προβλημάτων από τη νέα υπουργό και να γίνει γνωστή η απαίτησή της να υπάρξει σαφής σχεδιασμός για την αντιμετώπισή τους» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Στρατής.

Στην ίδια ανακοίνωση ο Κ. Στρατής επισημαίνει ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων «είχε δρομολογηθεί ήδη από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, είχαν επιλεγεί συγκεκριμένες λύσεις και είχαν γίνει σημαντικά βήματα για την υλοποίησή τους. Τόσο για το πολύπαθο αναβατόριο, όσο και για το δίκτυο ισχυρών ρευμάτων και το σχέδιο ασφάλειας του χώρου. Το ίδιο ισχύει και για δύο ακόμα σημαντικά θέματα τα οποία, όμως, η υπουργός προτίμησε να παραλείψει στην ανακοίνωσή της: Το κρίσιμο ζήτημα του συστήματος αντικεραυνικής προστασίας της Ακρόπολης που εγκαταστάθηκε το 2014 και χρήζει σημαντικών βελτιώσεων, για τις οποίες είχαμε δώσει σαφείς οδηγίες. Αλλά και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στις εισόδους του χώρου με στόχο τη βέλτιστη υποστήριξη του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, έργο που ξεκίνησε επί των ημερών μας μετά από έγκριση του ΚΑΣ και θα είχε ήδη ολοκληρωθεί, αν δεν σταματούσε με εντολή της αμέσως μετά τις εκλογές».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter