Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει…

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει…

Σε πανικό το σύστημα Μητσοτάκη. Κυβερνητικά στελέχη, Πετσωμένα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι – αστυνομικοί και πληρωμένα «γαλάζια» τρολς στο Twitter δεν ξέρουν πώς και με ποιον τρόπο να βγάλουν «καθαρό» τον Μωϋσή.

Αρχικά είπαν «έλα μωρέ τώρα, ποιες υποκλοπές», μετά «σιγά και ποιος είναι ο Alexander Clapp;», μετά «η Νεκταρία Σταμούλη έχει σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ» και μετά «ρωσικός δάκτυλος πίσω από τις παρακολουθήσεις» και παρανομαστής όλων αυτών;

Ο Μητσοτάκης δεν φταίει σε τίποτα.

Σε πανικό, παιδί μου, σε πανικό σου λέω. Μέχρι και ο Πίνατ τρέχει πάνω κάτω στο Μαξίμου και γαβγίζει σε όποιον βρει μπροστά του. Εκτός από τον Τάκη, τον καφετζή…

*** Εν τω μεταξύ τι χουνέρι του έφτιαξαν του Κυριάκου οι New York Times; Δεν έφτανε το άρθρο – κόλαφος στο site, «ανέβαζαν» επί 2 μέρες κάθε 2 ώρες το link στο Twitter και την επόμενη μέρα του έδωσαν και τη χαριστική βολή. Φιλοξένησαν το άρθρο με τίτλο: «Η σήψη στην καρδιά της Ελλάδας είναι πλέον ξεκάθαρη σε όλους» και στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας. Στην Κουμουνδούρου πρέπει να είχαν στήσει πάρτι με μπαλόνια και χαρτοπόλεμο.
*** Και να ήταν μόνο οι New York Times ή μόνο το Politico. Τα ίδια και οι Financial Times, τα ίδια και ο Guardian, και η La Repubblica και το Euractiv και το BBC και η Liberation και η Washington Post και το Reuters. Τόσες διεθνείς αναφορές ούτε ο Σάκης όταν κέρδισε την Eurovision. Λιγότεροι ασχολήθηκαν τότε.

 

*** Ο Οικονόμου, που λέτε, είπε δημόσια, κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών (χθες είπε ότι η δήλωσή του ήταν «κατ’ υπερβολή») ότι η συντάκτρια του Politico, Νεκταρία Σταμούλη, έχει σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί; Διότι αποκάλυψε τα όσα απάντησε η Αθήνα στην επιστολή της Κομισιόν για το σκάνδαλο των υποκλοπών και ενώ μία μέρα πριν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έλεγε ότι δεν υπάρχει κανένα αίτημα από κανέναν ευρωπαϊκό θεσμό.

*** Γνωρίζουν μόνο την Πετσωμένη δημοσιογραφία. Να χτυπούν το ντέφι και τα ΜΜΕ να χορεύουν στον ρυθμό του Μητσοτάκη. Και να τα έκαναν μόνο εδώ, τα κάνουν και έξω. Να ο δημοσιογράφος, Φλόριαν Σμιτζ, αποκάλυψε χθες ότι συνεργάτες του Μητσοτάκη έστελναν «προτάσεις» το 2020 και στην Deutsche Welle. Πώς το είχε πει ο Μητσοτάκης; «Σημασία έχει η επικοινωνία και όχι η ουσία».

*** Έτσι έγιναν κυβέρνηση, έτσι θέλουν να κυβερνούν, έτσι θέλουν να μείνουν στην εξουσία. Αμ, δε. Ο Μητσοτάκης τελείωσε. Πάπαλα. Το ξέρουν και οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ που το λένε πλέον ανοιχτά στα μεταξύ τους «πηγαδάκια». Γι’ αυτό δεν βγαίνουν να μιλήσουν για το θέμα των υποκλοπών στα κανάλια. Εκεί που έβγαιναν πέντε πέντε στα κανάλια τις τελευταίες μέρες τους ψάχνουν με το κιάλι.

*** Μέχρι και μαζικό SMS έλαβαν, όπως έμαθα, οι «γαλάζιοι» βουλευτές από την Πειραιώς που τους έλεγε να αρχίζουν να βγαίνουν ξανά στα κανάλια. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μάθουν απ’ έξω τη γραμμή του κόμματος που δέχονται στα προσωπικά τους email κάθε ξημερώματα. Βέβαια, το σημείο για τις υποκλοπές είναι κάπως μπερδεμένο η αλήθεια είναι και τους κατανοώ που κρύβονται. Και εγώ το ίδιο θα έκανα.

*** Ο Αντώναρος, πάλι, που μάλλον γνωρίζει περισσότερα από την αφεντιά μου, έγραψε ότι ο ίδιος ο Μητσοτάκης τηλεφωνούσε σε βουλευτές για στήριξη. Κατάντια (η): Κατάληξη σε κακή ή ανεπιθύμητη κατάσταση, αναφέρει το λεξικό…

*** Όχι για την ΕΣΕΗΑ που έβγαλε καθυστερημένη ανακοίνωση για τη Νεκταρία Σταμούλη, χωρίς να αναφέρει το περιστατικό, χωρίς να αναφέρει το όνομα της δημοσιογράφου, χωρίς να αναφέρει το όνομα του Γιάννη Οικονόμου, δεν θα γράψω τίποτα.

Είναι άξιοι της μοίρας τους. Στην κυριολεξία.

*** Εν τω μεταξύ αρκετά sites δημοσίευσαν, χωρίς να αλλάξουν ούτε λέξη, το non paper του Μαξίμου που ανέφερε ότι δήθεν ανασκεύασε το Politico (το οποίο φυσικά δεν ισχύει), χωρίς προηγουμένως να έχουν αναδημοσιεύσει το ρεπορτάζ του. Το έχουμε ξαναπεί και το ξαναλέμε. Η 108η θέση στην Ελευθερία του Τύπου είναι μια τιμητική θέση. Του χρόνου να δείτε…

** Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, ομολόγησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι γίνονται κανονικά παρακολουθήσεις πολιτών. Και τι λέτε ότι έγινε; Διαμαρτυρήθηκε ο Τασούλας που διέρρευσαν τα όσα είπε…

*** Το ίδιο και η Άννα Καραμανλή.

*** Άκουσα στο αυτοκίνητο συνέντευξη της προέδρου της ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτας Καλαποθαράκου. Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι το εξής: Η ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ είναι μπίζνα της κυβέρνησης, η ακρίβεια στα καύσιμα είναι μπίζνα της κυβέρνησης, η ακρίβεια στο ρεύμα είναι μπίζνα της κυβέρνησης.

Γι’ αυτό δεν μειώθηκε, αντίστοιχα, ο ΦΠΑ, ο ΕΦΚ και δόθηκαν επιδόματα στους πολίτες, ενώ οι εταιρείες ενέργειας πληρώνονται στις τιμές που θέλουν.

*** Αυτό που λέει από κάτω ο φίλος Τζων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter