Η Αντωνοπούλου πάει τον Βρούτση στα δικαστήρια για τα περί χρηματοδότησης από ΚΕΚ

Η Αντωνοπούλου πάει τον Βρούτση στα δικαστήρια για τα περί χρηματοδότησης από ΚΕΚ

Αγωγή κατά του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση κατέθεσε η πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ουρανία Αντωνοπούλου σχετικά με ψευδείς ισχυρισμούς που φέρεται να διατύπωσε ο ίδιος μέσα στη Βουλή σε βάρος της, με αποτέλεσμα όπως υποστηρίζει να «παραπλανήσει και να εξαπατήσει τη Βουλή».

Ειδικότερα όπως αναφέρει στην αγωγή που κατέθεσε η πρώην υπουργός σε βάρος του Γιάννη Βρούτση, στις 23 Απριλίου ο υπουργός της ΝΔ υποστήριξε στη Βουλή ότι η ίδια είχε «χρηματοδοτηθεί από ΚΕΚ». Ήταν η περίοδος που ο Γ. Βρούτσης δεχόταν πυρά από παντού για το σκάνδαλο των σκόιλ ελικικού με τις online πλατφόρμες και τα «μετζη νεουκτή». Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή ο Βρούτσης επικαλέστηκε έγγραφο – καταγγελία της πρώην γενικής γραμματέως Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων επί ΣΥΡΙΖΑ, Χαλικιά το οποίο και αποδείκνυε κατά τα λεγόμενά του τους ισχυρισμούς. Ωστόσο στα πρακτικά στη Βουλής αντί για έγγραφο της Χαλικιά κατετέθη ένα «non paper με υποτιθέμενες καταγγελίες χρηματισμού». Για την ακρίβεια ένα ανυπόγραφο έγγραφο με άγνωστο συντάκτη, ημερομηνία και παραλήπτη το οποίο δεν είχε κατατεθεί «ενώπιον κάποιας δημόσιας ή δικαστικής αρχής». Επίσης σύμφωνα με την αγωγή σε βάρος του Γ. Βρούτση, δεν υπάρχει καμία αναφορά περί χρηματισμού ή χρηματοδότησης της Ράνιας Αντωνοπούλου στο συγκεκριμένο έγγραφο.

Με λίγα λόγια όπως υποστηρίζει η Ράνια Αντωνοπούλου «ο Γ. Βρούτσης παραπλάνησε και εξαπάτησε τη Βουλή ισχυριζόμενος πως ότι καταγγέλλει δηλαδή ότι εγώ χρηματίστηκα από ΚΕΚ, αποδεικνύεται από το έγγραφο καταγγελίας της Χαλικιά το οποίο δεν κατέθεσε, παρά κατέθεσε ένα έγγραφο μηδενικής αποδεικτικής αξίας ανυπόγραφο στο οποίο δεν υπάρχει καμία σχετική αναφορά». Μάλιστα όπως αναφέρει η Ράνια Αντωνοπούλου, ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη «διέδωσε ενσυνείδητα τις προσβλητικές αναφορές, μολονότι γνώριζε ότι ήταν ψευδείς».

Αντωνόπουλου: Ψευδείς οι καταγγελίες Βρούτση

«Κατέθεσα στις 24.06.2020 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αγωγή για προσβολή της προσωπικότητας μου κατά του κ. Ιωάννη Βρούτση, Υπουργού Εργασίας. Με την αγωγή μου ζητώ αποζημίωση για την παράνομη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής, της υπόληψής μου και του έργου μου ως πρώην Υπουργού Εργασίας και μέλους της Εθνικής Αντιπροσωπείας καθώς και χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της βαρύτατης ηθικής βλάβης που υπέστην από τη δυσφήμισή μου και μάλιστα συκοφαντική, τις οποίες μου προκάλεσε αυτός παράνομα και υπαίτια κατά την ομιλία του στις 23.04.2020 κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Βουλής.

Στην εν λόγω ομιλία του απαντώντας ο κ. Βρούτσης, ως ερωτώμενος αρμόδιος Υπουργός, στην με αριθμό 628/21-4-2020 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δήλωσε ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ότι καταθέτει έγγραφο που περιέχει καταγγελίες ότι δήθεν χρηματοδοτήθηκα, κατά την διάρκεια της Υπουργικής μου θητείας, από ΚΕΚ, τις οποίες και υιοθετεί. Οι ανωτέρω καταγγελίες είναι εξ’ ολοκλήρου ψευδείς, συκοφαντικές και ανυπόστατες και το εν λόγω έγγραφο, αγνώστου συντάκτη και προέλευσης είναι παντελώς άσχετο με τα καταγγελλόμενα.

Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και πιστεύω ακράδαντα ότι η απόφαση, που θα εκδοθεί, θα με δικαιώσει και θα αποκαταστήσει την τρωθείσα τιμή και υπόληψή μου» τονίζει σε δήλωσή της στο Documento η Ράνια Αντωνοπούλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter