Η «απαλή καισαρική»: Μωράκι βγάζει το κεφάλι του από το στομάχι της μητέρας (Video)

Η «απαλή καισαρική»: Μωράκι βγάζει το κεφάλι του από το στομάχι της μητέρας (Video)

Υπάρχουν δύο τρόποι για να γεννήσει μια γυναίκα: Ο φυσικός, μέσω του κόλπου, και ο χειρουργικός, η καισαρική δηλαδή, την οποία συχνά οι γυναίκες προτιμούν, φοβούμενες τυχόν επιπλοκές στον φυσιολογικό τοκετό.

Πρόσφατα, γιατροί σε μαιευτήριο της Βενεζουέλας βοήθησαν μια γυναίκα να γεννήσει με μια παραλλαγή της καισαρικής, την «απαλή καισαρική».

Η μέθοδος εφαρμόστηκε στο νοσοκομείο Centro de Fertilidad Clinica Lugo, στο Maracay της Βενεζουέλας, με τους γιατρούς να καθοδηγούν το μωράκι ώστε να βγει «φυσιολογικά» από το στομάχι της μητέρας του, όπου είχαν ήδη κάνει τομή.

Η «απαλή καισαρική» περιγράφεται ως μια επέμβαση πιο προσανατολισμένη στη μητέρα, σε αντίθεση με την κλασικά, διότι επιτρέπει στις γυναίκες να παρακολουθήσουν τον τοκετό, να κρατήσουν αμέσως το βρέφος, να θηλάσουν και να μείνουν περισσότερο με το μωρό τους.

Παράλληλα, ειδικοί θεωρούν ότι αυτό το είδος της καισαρικής εμποδίζει τυχόν αναπνευστικές επιπλοκές, που δεν είναι ασυνήθιστες σε παιδιά που γεννιούνται με καισαρική.

Οι «απαλές καισαρικές» διαρκούν μέχρι τέσσερα λεπτά μέχρι το μωράκι να βγει φυσιολογικά από την κοιλιακή χώρα της μητέρας.

Δείτε το βίντεο που ανήρτησαν οι γιατροί της κλινικής στη Βενεζουέλα:

https://www.instagram.com/p/BTBkO6Cjkgv/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter