H απάντηση είναι ΟΧΙ

H απάντηση είναι ΟΧΙ

Η συμφωνία μεταξύ Τραμπ και Νετανιάχου για το παλαιστινιακό δεν ήταν η «συμφωνία του αιώνα» όπως διαφημιζόταν, αλλά τελικά απλώς η «παραγγελία του αιώνα»

«Όχι». Χωρίς πολλά-πολλά.

Η «συμφωνία του αιώνα» του Τραμπ και του Νετανιάχου δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα προεκλογικό τους κόλπο. Φτηνό κόλπο μάλιστα, με πληρωμένο κοινό τις αραβικές χώρες που… «βοήθησαν» στην κατάρτισή του.

Η «συμφωνία του αιώνα» ήταν τελικά απλώς η «παραγγελία του αιώνα». Όλα όσα το Ισραήλ φαντασιώνεται τις τελευταίες επτά δεκαετίες και που δεν μπορούσαν να τα ικανοποιήσουν ούτε καν οι αμερικανικές κυβερνήσεις και μάλιστα σε περιόδους που οι ΗΠΑ μεσουρανούσαν ως η απόλυτη κυριαρχική δύναμη του κόσμου, έρχεται σήμερα να τα αυτοϊκανοποιήσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Όχι» λοιπόν! Οι απαιτήσεις του Μπίμπι που σαν πιτσαδόρος σπεύδει να παραδώσει ο Τραμπ δεν νοείται να εγκλωβίσουν ολόκληρο τον πλανήτη και να καταδικάσουν στην ανυπαρξία έναν λαό με ιστορία αιώνων. Δεν νοείται να υποχρεώσουν ολόκληρο τον πλανήτη να αναγνωρίσει τις σοβαρές παρανομίες του Ισραήλ που δημιουργεί εποικισμούς σε κάθε γωνιά της Παλαιστίνης που «λιγουρεύεται», αλλά δεν έχει προσαρτήσει. Όχι, επειδή όποιο κράτος τολμήσει να αναγνωρίσει τους εποικισμούς του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, καθίσταται συνειδητά συνένοχο σε μια διεθνή παρανομία. Μάλλον γι’ αυτό και οι έξυπνες ΗΠΑ φροντίζουν να δηλώσουν «έτοιμες να αναγνωρίσουν» την προσάρτηση των εποικισμών, αλλά… να μην το κάνουν στην πράξη, ποντάροντας ίσως και στην αποτυχία του ίδιου του σχεδίου τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο koutipandoras.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter