Η απάντηση ενός δάσκαλου στον Τάσο Τέλογλου: Αισχρότητα και ύβρις, μας προσβάλλετε

Τη δική του απάντηση στο σχόλιο του δημοσιογράφου Τάσου Τέλογλου ότι οι δάσκαλοι κάνουν διακοπές έδωσε ο δάσκαλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ηρακλείου, Γιώργος Μακράκης. 

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο εκπαιδευτικός απαντά στο Τάσο Τέλογλου λέγοντας πως «το μηδενιστικό και απαξιωτικό σχόλιο όμως στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία παύει να είναι θέση αντίληψης (π.χ. ιδεολογικής). Αποτελεί αισχρότητα και ύβρις μια δημόσια τοποθέτηση, η οποία προσβάλλει συλλήβδην τους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στο Δημόσιο».

Επίσης ο εκπαιδευτικός επισημαίνει στο δημοσιογράφο πως «δε σέβεται την πρωτόγνωρη κατάσταση που περνά όχι μόνο η χώρα μας, αλλά ολόκληρη η ανθρωπότητα».

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο κ. Μακράκης

Η ιδεολογική θέση του γνωστού δημοσιογράφου, Τάσου Τέλογλου, απέναντι στους εκπαιδευτικούς και στους εργαζόμενους συνολικά στο Δημόσιο είναι γνωστή. Δεν ειπώθηκε τίποτα παράξενο, τίποτα καινούριο. Οι ''αργόσχολοι'' εκπαιδευτικοί, οι ''βολεμένοι'' δημόσιοι υπάλληλοι. Και κατά προέκταση: μικρότερο κοινωνικό κράτος, ιδιωτικοποίηση παντού σε υγεία, παιδεία, ασφάλιση. Ήταν θέση του χθεσινή, σημερινή θα είναι και η αυριανή. Δεν είναι και ο μόνος, άλλωστε που διατυπώνει αυτές τις ισοπεδωτικές θέσεις. Τα λεγόμενα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης στις μέρες μας ασκούν ισχυρή επίδραση στη διαμόρφωση στάσεων και αντιλήψεων της κοινής γνώμης και για το λόγο αυτό επιδιώκουν διαχρονικά να επιβάλλουν συγκεκριμένες τάσεις στην ελληνική κοινωνία.

Το μηδενιστικό και απαξιωτικό σχόλιο όμως στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία παύει να είναι θέση αντίληψης (π.χ. ιδεολογικής). Αποτελεί αισχρότητα και ύβρις μια δημόσια τοποθέτηση, η οποία προσβάλλει συλλήβδην τους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στο Δημόσιο. Δε σέβεται την πρωτόγνωρη κατάσταση που περνά όχι μόνο η χώρα μας, αλλά ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Κ. Τέλογλου (όπως και κ. Πορτοσάλτε, κ. Μπογδάνε, κ. Γεωργιάδη) και άλλοι εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού τις θέσεις σας τις γνωρίζουμε και αύριο θα παλεύουμε στο δρόμο για κράτος πρόνοιας, ισχυρή δημόσια υγεία και παιδεία.

Εμείς σήμερα στις δύσκολες αυτές συνθήκες προτάσσουμε το αίσθημα της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε οικογένεια, σε κάθε μαθητή μας, που κοπιάζει και αγωνίζεται να αποκτήσει εφόδια για τη ζωή. Με τα μέσα που διαθέτουμε συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τον παιδαγωγικό μας ρόλο (όπως έγραψε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σαλαμίνας).

Κι αυτό που προέχει σήμερα είναι η Υγεία. Παράλληλα και ψυχική υγεία ώστε τα παιδιά, οι μαθητές και οι νέοι να πάρουν δύναμη με σκοπό να στηρίξουν τους μεγαλύτερους. Σ αυτό το κρίσιμο πεδίο οι εκπαιδευτικοί είναι στην πρώτη γραμμή.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.