Η απάντηση Μητσοτάκη για τα vouchers: «Διπλό λάθος είναι να μην έχεις το θάρρος να διορθώσεις το λάθος»

Η απάντηση Μητσοτάκη για τα vouchers: «Διπλό λάθος είναι να μην έχεις το θάρρος να διορθώσεις το λάθος»

Τις γνωστές λεκτικές «καινοτομίες» του αυταπόδεικτου επιστράτευσε ο πρωθυπουργός για να απαντήσει στις προκλήσεις της αντιπολίτευσης αναφορικά με τα vouchers, αποφεύγοντας την… ταμπακιέρα του σκανδάλου.

«Για το ζήτημα των vouchers, εμείς ήμασταν αυτοί που πήραμε πίσω το πρόγραμμα» είπε δις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκαλώντας το ερώτημα ποιος άλλος θα μπορούσε να το αποσύρει… Παραδέχτηκε ότι το πρόγραμμα δεν προσέφερε ποιοτική τηλεκατάρτιση στους επιστήμονες, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που ακυρώθηκε το πρόγραμμα.

Η δήλωση αυτή σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός δεν εντόπισε τίποτα μεμπτό ως προς την εμπλοκή της συνεργάτιδας της γ.γ. του αρμόδιου υπουργείου.

Πέρα από την κάλυψη στον Γ. Βρούτση, ο πρωθυπουργός τόνισε αρχικά ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν δημιούργησε την αγορά των ΚΕΚ αλλά την βρήκε, ενώ στη συνέχεια αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι το προβληματικό πλαίσιο λειτουργίας αυτής της αγοράς προϋπήρχε της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κι εσείς δίνατε πολλά λεφτά» είπε συμψηφιστικά προς τον Αλέξη Τσίπρα και συμπέρανε -άγνωστο πώς- ότι «εάν -κατά τα λεγόμενά σας- υπάρχει υποψία σκανδάλου, αυτή βαραίνει περισσότερο εσάς απ’ ό,τι εμάς. Γιατί, στο κάτω – κάτω, εμείς δεν τα δώσαμε τα λεφτά, εσείς τα δώσατε».

Τουλάχιστον, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι η αγορά των ΚΕΚ είναι προβληματική και πρέπει να διορθωθεί για να μπουν τα ανάλογα εχέγγυα ποιότητας λόγω των νέων δεδομένων που επικρατούν.

«Πάντα, αυτή η κυβέρνηση θα έχει το θάρρος να έρχεται στη Βουλή κι όταν κάτι συμβαίνει λάθος να λέει: ¨Αυτό ήταν λάθος¨» είπε και κατέληξε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο: «Διπλό λάθος είναι να μην έχεις το θάρρος να διορθώσεις το λάθος».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter