Η απάντηση Πάσχα και τα αναπάντητα ερωτήματα

Η απάντηση Πάσχα και τα αναπάντητα ερωτήματα

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση της κακουργηματικής δίωξης εναντίον του πιο στενού συνεργάτη του Γ. Στουρνάρα λόγω ζημίας που προκάλεσαν στην Εθνική Τράπεζα ενδοϋπηρεσιακά δάνεια άνω των 800.000 ευρώ που έλαβε όντας στέλεχός της. Ο Γ. Πάσχας με ανακοίνωσή του ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή, προκαλώντας ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

«Ουδέποτε είχα, ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο, ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα ή άλλη τράπεζα» δήλωσε ο διωκόμενος διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιριών της Τράπεζας της Ελλάδος, αποκαλώντας συκοφαντικά τα δημοσιεύματα εναντίον του και ξεκαθαρίζοντας ότι επιφυλάσσεται να ασκήσει «στο ακέραιο» τα νόμιμα δικαιώματά του «κατά των υπαιτίων».

Καταρχήν, αυτό που σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα του Documento αφορά τη δίωξη εναντίον του Γ. Πάσχα λόγω του ότι δεν έχει δώσει ούτε ευρώ για τα δάνειά που εξασφάλισε από την Εθνική Τράπεζα.

Το πιο σκανδαλώδες, όμως, το οποίο πρέπει και να απαντηθεί αρμοδίως και επισήμως, είναι αν η συγκεκριμένη τράπεζα χρησιμοποίησε την πρακτική των μιντιακών θαλασσοδανείων (σ.σ. κόλπο Mega) προκειμένου να φαίνονται ενήμερα και εξυπηρετούμενα τα δάνεια του Γ. Πάσχα. Δηλαδή, μήπως η Εθνική Τράπεζα κεφαλαιοποιούσε τους τόκους των δανείων του στελέχους της ΤτΕ, αυξάνοντας το ύψος της χρηματοδότησης για να μην παρουσιάζεται ως ληξιπρόθεσμος ο δανεισμός;

Διαβάστε ακόμη: Κακουργηματική δίωξη για θαλασσοδάνεια στο δεξί χέρι του Στουρνάρα

Επίσης, ο πιο στενός συνεργάτης του Γ. Στουρνάρα είχε την ίδια αντιμετώπιση με τους κοινούς θνητούς – λοιπούς δανειολήπτες ή μήπως λόγω θέσεως και αξιώματος έχαιρε ειδικής μεταχείρισης;

Τέλος, ο Γ. Πάσχας έχει δικαίωμα να κινήσει νομικές διαδικασίας κατά οποιουδήποτε τον θίγει. Να υπενθυμίσουμε μόνο ότι τα δημοσιεύματα προέκυψαν μετά από σχετικές εισαγγελικές πράξεις, δηλαδή, μετά την άσκηση δίωξης εναντίον του.

Η απάντηση του Γιώργου Πάσχα

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα ο Γιώργος Πάσχας αναφέρει ότι: «Σχετικά με το συκοφαντικό δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, του οποίου τα κίνητρα είναι προφανή και κατά το οποίο “βασικό στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος δεν πλήρωνε τα δάνειά του”, δηλώνω ότι ουδέποτε είχα ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα ή άλλη τράπεζα και ότι επιφυλάσσομαι να ασκήσω στο ακέραιο τα νόμιμά δικαιώματά μου κατά των υπαιτίων ενώπιον των δικαστηρίων της χώρας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter