Η απάντηση Σαρίδη στο «αφεντικό» των Παραπολιτικών για το… Tetris

Η απάντηση Σαρίδη στο «αφεντικό» των Παραπολιτικών για το… Tetris

Τη δική του απάντηση έδωσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γ. Σαρίδης, σε συγκεκριμένα Μέσα και ιδιοκτήτες (κρυφούς ή φανερούς) αυτών, φέρνοντας στην επιφάνεια το άρθρο του Συντάγματος που παρέχει -σύμφωνα με τα γραφόμενά του- φορολογική ασυλία στους εφοπλιστές.

Με μία μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, ο Γ. Σαρίδης απαντά στα Παραπολιτικά για το δημοσίευμα που είχε φωτογραφία τον ίδιο να παίζει Tetris στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης και τίτλο: «Αναθεώρηση του tetris για τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων».

Κατά τα γραφόμενα του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, η επίθεση που δέχεται όχι μόνο από τα Παραπολιτικά αλλά και από το Πρώτο Θέμα είναι αποτέλεσμα της πρόθεσής του να αναθεωρηθεί το άρθρο 107 του Συντάγματος, το οποίο και «προστατεύει τους εφοπλιστές από οποιαδήποτε κυβέρνηση αποφασίσει να φορολογήσει τα κέρδη και τα έσοδα τους».

«Αν δηλαδή κάποιος Υπουργός Οικονομικών αποφάσιζε να φορολογήσει τους εφοπλιστές θα ενημερωνόταν από τους διάφορους ειδικούς, γνώστες, μέντορες και επαίοντες που κυκλοφορούν στα ελληνικά υπουργεία πως…δεν μπορεί να το κάνει αυτό, δεν έχει το δικαίωμα (!) εξαιτίας της συνταγματικής προστασίας που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές εκ του άρθρου 107» σημειώνει ο κ. Σαρίδης και προσθέτει παρακάτω:

«Η έρευνα μου ήταν γνωστή σε αρκετούς μέσα στο Κοινοβούλιο. Το ερώτημα που έθετα, αυτό που έψαχνα να βρω, ήταν το γιατί δεν μπορούμε να φορολογήσουμε τους εφοπλιστές, οι οποίοι πληρώνουν κυριολεκτικά ψίχουλα στο κράτος την ίδια στιγμή που σπάνε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο αναφορικά με τα κέρδη και τα έσοδα τους. Όταν συνειδητοποίησα ότι το πρόβλημα είναι το ίδιο το Σύνταγμα (το άρθρο 107) και πως αυτή μάλιστα είναι και η δικαιολογία που παρουσίαζαν προς τους δανειστές της χώρας -απαρέγκλιτα και σταθερά- όλες ανεξαιρέτως οι μνημονιακές κυβερνήσεις, όταν πίεζαν οι θεσμοί για την φορολόγηση των εφοπλιστών, κατέληξα να αναρωτιέμαι: ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 107 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ;;;».

Μάλιστα, σημειώνει ότι ο ίδιος προσπάθησε να συγκεντρώσει τις 50 υπογραφές που απαιτούνται για την αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου του Συντάγματος χωρίς όμως αυτό να καταστεί εφικτό. «Πού πας να μπλέξεις τώρα…, Μην ασχολείσαι, θα έχεις προβλήματα…,Ποιός νομίζεις ότι είσαι και πας να τα βάλεις με αυτούς…, Για το καλό σου κάτσε στα αυγά σου», του είπαν βουλευτές -σύμφωνα με όσα γράφει ο ίδιος- για αυτήν του την πρωτοβουλία.

«Προφανώς κάποιοι θέλησαν να μου στείλουν το ίδιο μήνυμα με άλλο τρόπο. Μην ασχολείσαι μαζί μας, γιατί θα ασχοληθούμε μαζί σου. Ξαφνικά λοιπόν συνειδητοποίησα ότι κάποιοι παρακολουθούν και την παραμικρή μου ενέργεια με σκοπό να βρουν κάτι να με εκθέσουν, ώστε να μην έχω το κύρος να καταγγείλω την σκανδαλώδη απαλλαγή τους από φόρους, την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν γονατίσει από τους φόρους» εξηγεί για τα δημοσιεύματα και συμπληρώνει:

«Πριν μερικές μέρες με συνέλαβε ο φακός του Πρώτου Θέματος να τακτοποιώ τα πράγματα μου στο έδρανο. Χθες με συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός των Παραπολιτικών να παίζω Tetris στο κινητό μου μέσα στην Ολομέλεια. Την πρώτη φορά παρέλειψαν να αναφέρουν πως δεν είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση και πως η αίθουσα ήταν άδεια (είχα μπει νωρίτερα ακριβώς για να οργανώσω τα πράγματα μου και τις σημειώσεις μου). Τώρα που με συνέλαβαν να παίζω Tetris δεν αναφέρουν το ποιός ήταν στο βήμα την ώρα που έπαιζα tetris. Κάποιοι συνάδελφοι όταν απαξιώνουν τον ομιλητή βγαίνουν από την αίθουσα. Εγώ έκατσα και έπαιξα tetris για τον ίδιο λόγο».

«Κάντε την δουλειά σας και εγώ θα κάνω την δική μου» καταλήγει ο κ. Σαρίδης, ξεκαθαρίζοντας πως τη στιγμή που τραβήχτηκε η επίμαχη φωτογραφία στο βήμα της Βουλής βρισκόταν φασίστας.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2457495257612675&id=100000566757658

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter