Η απάντηση της Αχτσιόγλου στο Bloomberg για τις πληρωμές με κουπόνια

Η απάντηση της Αχτσιόγλου στο Bloomberg για τις πληρωμές με κουπόνια

Το δικό της σχόλιο σχετικά με το εργασιακό καθεστώς που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και το ζήτημα επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων έκανε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου με δήλωσή της στο Facebook, με αφορμή το ρεπορτάζ για πληρωμή εργαζομένων στην Ελλάδα με κουπόνια αντί μισθού, από ορισμένες επιχειρήσεις.

«Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα της επαναφοράς του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ύπαρξης ισχυρών συλλογικών συμβάσεων που θα προστατεύσουν τους εργαζόμενους από τέτοια αυθαίρετα φαινόμενα, καθώς οι εργοδότες όλο και πιο συχνά επιχειρούν να εξοικονομήσουν πόρους με αυτόν τον τρόπο» αναφέρει χαρακτηριστικά η υπουργός.

«Όταν υπάρχουν συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις, υπάρχει λιγότερη παραβατικότητα και το εργατικό δυναμικό έχει περισσότερα εργαλεία για να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του» προσθέτει η κ. Αχτσιόγλου.

Το δημοσίευμα του Bloomberg, αναφέρεται στη νέα συνήθεια των ελληνικών επιχειρήσεων να πληρώνουν τους εργαζομένους τους με κουπόνια, σημειώνοντας ότι αυτή η μέθοδος είναι μια από τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται όλο και συχνότερα, ώστε να μπορέσει ο επιχειρηματίας να αντιμετωπίσει τις μισθολογικές δαπάνες. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter