Η απάντηση του ΕΚΑΒ για τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Η απάντηση του ΕΚΑΒ για τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΕΚΑΒ ως απάντηση στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ πως δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο το βράδυ του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ΕΚΑΒ αναφέρεται:

«Σχετικά με το τραγικό συμβάν του θανάτου του τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στην Υπηρεσία μας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στον Βόλο δέχτηκε κλήση στις 04:27 τα ξημερώματα της 9/9/2019 για την περιοχή Πτελέος Μαγνησίας.

Η κλήση διαβιβάστηκε σε Κινητή Μονάδα με Ιατρό (Κ.Ι.Μ.), η οποία αφίχθη στο σημείο στις 05:10. Η Ιατρός της Κινητής Ιατρικής Μονάδας διαπίστωσε το θάνατο του τραγουδοποιού και μάλιστα διαπίστωσε ότι παρουσίαζε υποστάσεις στο κάτω μέρος του σώματός του.

Ακολούθησε η διακομιδή στο νοσοκομείο του Βόλου, με άφιξη στις 06:18, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροτομή για τα αίτια θανάτου.

Όσοι ανεύθυνα καταλογίζουν ευθύνες, υπονοώντας ότι ο τραγουδοποιός μπορεί να ζούσε εάν είχε πάει στο σημείο το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αλμυρού, οφείλουν να γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση και να επιδεικνύουν σεβασμό στη μνήμη του νεκρού και στον πόνο των οικείων του».

Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Νωρίτερα, στην σχετική της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ ισχυρίζεται:

«Για άλλη μια φορά, χθες το βράδυ, το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, δεν είχε βάρδια. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για επείγον περιστατικό από την περιοχή Πτελεό Μαγνησίας στις 04:27 το πρωί. Αμέσως κινητή ιατρική μονάδα ξεκίνησε από τον Βόλο, η απόσταση είναι 70 χλμ. με μεγάλο μέρος της διαδρομής να είναι επαρχιακός δρόμος» ενώ το Κέντρο Υγείας απέχει 30 χλμ. από το Πτελεό, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Όταν έφτασε στο σημείο, 45 λεπτά περίπου μετά ήταν ήδη αργά. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους διασώστες και τον ιατρό του ΕΚΑΒ δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς που τυγχάνει να ήταν γνωστός καλλιτέχνης» υποστηρίζει η Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν τρία ασθενοφόρα στη βάρδια στο ΕΚΑΒ Βόλου, τα οποία δεν προλαβαίνουν να καλύψουν και τις ανάγκες των ορεινών περιοχών καθώς οι αποστάσεις είναι δυσπρόσιτες και μεγάλες. «Όταν δεν διαθέτουν ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας και καλούν ασθενοφόρο από το σταθμό του ΕΚΑΒ Βόλου, οι διακομιδές καθυστερούν έως και 4 ώρες» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Πόσα τραγικά περιστατικά πρέπει να συμβούν για να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας με πληρώματα ασθενοφόρου» καταλήγει η σχετικά ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter