Η απάντηση του Ισπανού πρέσβη για τις «ατυχείς» δηλώσεις του

Η απάντηση του Ισπανού πρέσβη για τις «ατυχείς» δηλώσεις του

Τη λύπη του που οι δηλώσεις του το περασμένο Σαββατοκύριακο «έδωσαν αφορμή σε ερμηνείες οι οποίες ουδόλως αντιστοιχούν με την πραγματικότητα, όπως και με την επιθυμία του να εργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο για μια στενή σχέση εγγύτητας με τις ελληνικές αρχές», εκφράζει ο πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα Ενρίκε Βιγέρα, μετά την οργισμένη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, που τον καλούσε να «ανασκευάσει τις ατυχείς δηλώσεις του».

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η πρεσβεία της Ισπανίας εκφράζει τις ευχαριστίες της για τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών το περασμένο Σαββατοκύριακο (κάτω) υπέρ της ισπανικής εδαφικής ακεραιότητας και απορρίπτοντας μονομερείς ενέργειες που υπονομεύουν την ενότητα της χώρας και την αρχή του αμετάβλητου των συνόρων.

Τέλος, η πρεσβεία της Ισπανίας διαμηνύει πως «οι δύο σύμμαχοι και φίλες χώρες μας είναι ενωμένες με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και πολιτισμού, και θα προσπαθήσει σε υπέρτατο βαθμό να εμβαθύνει την εξαιρετική αυτή σχέση που μας ενώνει».

Σημειώνεται πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε κάνει λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά που δεν συνάδει με τους κανόνες της διπλωματίας, καλώντας τον Βιγκέρα να “προβεί άμεσα στην ανασκευή των ατυχών δηλώσεών του” και να “παράσχει τις απαραίτητες εξηγήσεις προς την ελληνική Κυβέρνηση”.

Ο Ισπανός διπλωμάτη δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι η Αθήνα δεν έχει στηρίξει επαρκώς τη Μαδρίτη έναντι των αποσχιστικών προσπαθειών της Καταλονίας, ενώ αντίθετα ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εξέφρασε απερίφραστα» την στήριξή του στην ισπανική κυβέρνηση.

Με τα σχόλια του αυτά ο Ισπανός διπλωμάτης, όπως τόνιζε το ΥΠΕΞ “προσβάλλει το Σύνταγμα της Ελλάδας, ισχυριζόμενος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν εκφράζει την Κυβέρνηση”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter