Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη γνωμοδότηση της Επιτροπής της Βουλής για τις συντάξεις

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη γνωμοδότηση της Επιτροπής της Βουλής για τις συντάξεις

Απάντηση στη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής με την οποία κρίνονται αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις και στα ειδικά μισθολόγια, έδωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

«Υπήρξε μία γνωμοδότηση. Δεν έχω καμία αντίρρηση. Από κει και πέρα η νόμιμη κυβέρνηση του ελληνικού λαού θα διαμορφώσει το πλαίσιο το οποίο θα είναι όλα συμφωνημένα. Είναι τόσο απλό. Θα είναι μέσα στα συνταγματικά πλαίσια. Είναι σαφές αυτό που λέω», δήλωσε ο Πάνος Ρήγας μιλώντας στο Real FM.

Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι μία γνωμοδότηση, δεν σημαίνει ότι αυτή η γνωμοδότηση και τα μέτρα τα οποία θα πάρει και ο τρόπος με τον οποίο θα διαμορφωθεί το νομοσχέδιο από την κυβέρνηση και από την ψήφιση της Βουλής δεν θα είναι νόμιμο».

Αναφορικά με το αν η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να τροποποιηθούν κάποιες διατάξεις με σκοπό να συμμορφωθεί με όσα αναφέρει η γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, ο κ. Ρήγας απάντησε: «Θα το δείτε, θα το δείτε τις επόμενες ώρες».

Τι λέει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής:

Με σχετική έκθεσή της, όπως αυτή αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια λίγο πριν τα ξημερώματα της Τετάρτης, η αρμόδια Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής κρίνει μη συμβατές με το Σύνταγμα τις ρυθμίσεις που επέφεραν μειώσεις σε συντάξεις και ειδικά μισθολόγια.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από αντισυνταγματικές, η εν λόγω έκθεση χαρακτηρίζει τις ρυθμίσεις αυτές και ως μη ευθυγραμμισμένες με τη διεθνή συνθήκη για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/05/17/591c17becd3a181f7d6d9c35.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter