Η απάντηση του υπουργείου Υγείας στις καταγγελίες για «ληγμένες» μάσκες

Η απάντηση του υπουργείου Υγείας στις καταγγελίες για «ληγμένες» μάσκες

Σχετικα με την καταγγελία δύο ιατρών του ΓΝΝΘ Αθηνών «Η Σωτηρία» και της ΕΙΝΑΠ για την ακαταλληλότητα μασκών στο νοσοκομείο, πηγές του Υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για μάσκες N95, κατάλληλες για ιατρική χρήση και εγκεκριμένες από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων-Εμπειρογνωμόνων.

Όσον αφορά δε, στην ανάρτηση του γ.γ. της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτη Παπανικολαου στο twitter, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν οτι ο αριθμός που επισημαίνεται (στη συγκεκριμένη ανάρτηση) στην εξωτερική πλευρά του κουτιού, δεν είναι κωδικός προϊόντος.

Ο κωδικός προϊόντος είναι 20202140114.

Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, οδηγεί εύκολα στην κατάρριψη και των σημερινών fake news…

Η καταγγελία της ΟΕΝΓΕ:

«Έκπληξη και αποτροπιασμό προκαλεί η σημερινή επίσημη καταγγελία των γιατρών της πτέρυγας Covid-19 Του Νοσοκομείου «Σωτηρία».

Συγκεκριμένα, τους διανέμονται από τη διοίκηση μάσκες ως «δήθεν» υψηλής αναπνευστικής προστασίας «FFP2», οι οποίες αποδεικνύεται από τους εμπορικούς κωδικούς που φέρουν ότι όχι μόνο υψηλής αναπνευστικής προστασίας δεν είναι αλλά ούτε καν πιστοποιημένες για ιατρική χρήση, αλλά διαφημίζονται στο εμπόριο προς το καταναλωτικό κοινό γενικά ως «κατάλληλες για ατμοσφαιρική ρύπανση». Μάλιστα αποδεδειγμένα υπάρχει λαθροχειρία, καθώς άλλο κωδικό φέρει εξωτερικά το κουτί και άλλο κωδικό οι μάσκες που περιέχονται στο κουτί.

Υπενθυμίζουμε ότι μιλάμε για πτέρυγα που έχει διαχειριστεί συνολικά 44 επιβεβαιωμένα κρούσματα και που αυτή τη στιγμή νοσηλεύει 25, μεταξύ των οποίων 4 γιατρούς.

Κύριε Υπουργέ,

Δεν είναι η στιγμή να ξαναπούμε άλλη μία φορά πως επιβεβαιώνονται πανηγυρικά οι καταγγελίες μας για τραγικές ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας και πως οι αρμόδιοι της κυβέρνησής σας απλά ψεύδονται και παραπλανούν τον ελληνικό λαό. Είναι όμως η στιγμή να ενεργήσετε άμεσα:

1. Να εξασφαλίσετε τον εφοδιασμό με πραγματικές μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας την συγκεκριμένη πτέρυγα και όλες τις πτέρυγες που νοσηλεύουν κρούσματα της επιδημίας.

2. Απαιτούμε να διερευνηθεί σε βάθος το περιστατικό.»Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter