Η απάντηση Τσίπρα στην ερώτηση του Documento: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αμνηστεύει τραπεζικά στελέχη (Video)

Η απάντηση Τσίπρα στην ερώτηση του Documento: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αμνηστεύει τραπεζικά στελέχη (Video)

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις μεθοδεύσεις που επιστρατεύει ώστε να βγάζει… λάδι τους μεγαλοφειλέτες, τους φοροφυγάδες και τις τράπεζες, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από ερώτηση του Documento και του Δημήτρη Χατζηνικόλα, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή.

Με αφορμή το δημοσίευμα των Financial Times, που κρεμάει στο μανταλάκια την κυβέρνηση λέγοντας πως εκμεταλλεύεται την πανδημία φέρνοντας στη Βουλή νομοθετήματα όπως ο Πτωχευτικός Κώδικας και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το Documento ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάσει εάν είναι δυνατόν η πανδημία να γίνεται αφορμή για τέτοια νομοθετήματα που αμνηστεύουν φοροφυγάδες και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς.

Δείτε επίσης: Τσίπρας: Με την υπογραφή Μητσοτάκη το 2ο lockdown – Συγκλονιστική η ανεπάρκεια της κυβέρνησης (Photos – Live)

«Μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες Μητσοτάκη ήταν να αλλάξει τον ποινικό κώδικα που τόσο πολύ έχει κατηγορήσει. Το μόνο που έκανε η κυβέρνηση με την εκλογή της ήταν να αλλάξει σχετικά με την αμνήστευση τραπεζικών στελεχών. Και βεβαίως εδώ έχουμε και μία σειρά από δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου και των Financial Times για αμνήστευση φοροφυγάδων. Δυστυχώς στη χώρα αυτός ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει και έχει μία επιχείρηση δεν μπορεί να περάσει έξω από την τράπεζα. Πτωχεύει ο ίδιος. Τα funds, οι τράπεζες θα του πάρουν το σπίτι. Αυτοί οι οποίοι έχουν πάνω από 150 εκατ. χρέη δεν πληρώνουν. Είναι οι αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση και στα μνημόνια», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε επίσης: Άρθρο – κόλαφος των FT για την αμνήστευση τραπεζιτών και εγκληματιών του λευκού κολάρου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Εν συνεχεία, έστρεψε τα βέλη του κατά της χρηματοδότησης που έλαβαν τα ΜΜΕ με την περιβόητη λίστα Πέτσα: «Αυτά τα δημοσιεύματα δε θα τα δείτε στα ελληνικά ΜΜΕ. Είναι πολλά τα λεφτά της επιχορήγησης, πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ για διαφήμιση σε Μέσα, και άλλα τόσα με διάφορους άλλους τρόπους, με αφορμή την πανδημία. Κανείς δεν πιστεύει πως η πραγματική αιτία είναι η πανδημία. Τα διαφημιστικά μηνύματα που ανέλαβαν να παρουσιάζουν ήταν μηνύματα που λίγο-πολύ όλοι τα γνωρίζαμε και το κυριότερο: τα κριτήρια και όρους κοινά για όλους. Κάποιοι έχουν πάρει 600, 700, 800 με ίδια κυκλοφορία και κάποιοι να μην έχουν πάρει καθόλου», αφήνοντας σαφές υπονοούμενο για τον σκανδαλώδη αποκλεισμό του Documento και του Koutipandoras.gr από τη διαδικασία.

«Αυτό είναι έλλειμμα δημοκρατίας στον Τύπο. Είναι φίμωση. Είναι μία απολυταρχική αντίληψη που τη συναντά σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, είναι έξω από την ευρωπαϊκή κουλτούρα. Όλα αυτά για εμάς δημιουργούν τη μεγάλη ανησυχία ότι η πανδημία τελικά δεν είναι μόνο μία απειλή για την ανθρώπινη ζωή και την κοινωνική συνοχή, αλλά με τον τρόπο που προσπαθεί να την εκμεταλλευτεί η ίδια η κυβέρνηση, είναι μία απειλή για την ίδια τη δημοκρατία», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter