Η απάντηση του Γιώργου Χατζιδάκι στον Κούγια

Η απάντηση του Γιώργου Χατζιδάκι στον Κούγια

Κατά τη διάρκεια της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στον Μάνο Χατζιδάκι προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Με ένα αλληγορικό κείμενο του ίδιου του Μάνου Χατζιδάκι από τα κλασικά «Σχόλια του Τρίτου», ο Γιώργος Χατζιδάκις, γιος του συνθέτη απαντάει στις κακοήθειες του γνωστού ποινικολόγου.

Τα «Σχόλια του Τρίτου» είναι μια συλλογή από συμπεράσματα και παρεμβάσεις του Μάνου Χατζιδάκι που ακούστηκαν στο Γ’ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας από τον Μάιο του 1978 μέχρι τον Απρίλιο του 1980, μοναδικών ντοκουμέντων που συγκεντρώνουν την πολιτική του θεώρηση και ποιητική του διάνοια.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Στη συκοφαντική και αήθη αναφορά στον Μάνο Χατζιδάκι κατά τη διάρκεια της δίκης Λιγνάδη που προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη του και αποτελεί ύβρη, σας παραθέτω ως απάντηση ένα κείμενο του:

«Οι “χοίροι” είναι ζώα που αρέσκονται να ζουν μες την ακαθαρσία και να κυκλοφορούν μέσα σ’ αυτήν με άνεση και φιλαρέσκεια. Αγνοούν όλους τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και δημιουργούν μιαν αποπνικτική ατμόσφαιρα για όσους έχουν την ατυχία να ζουν κοντά σε χοιροστάσια, ακόμη και σε απόσταση απ’ αυτά. Και οι “χοίροι’’, ως γνωστόν, επέστρεψαν και ζούνε πλέον μες τις πολιτείες. Φαίνεται πως τους θελήσαμε, τους νοσταλγήσαμε. Κι έτσι επιστρέψανε και θα μας συντροφεύουν δια παντός. Αυτά περί “χοίρων” και δεν θα επανέλθουμε.»

(Από ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ, έκδοση 1980)

Γιώργος Χατζιδάκις

15/05/2022»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter