Η απίστευτη ανακοίνωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά για τον κατώτατο μισθό

Η απίστευτη ανακοίνωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά για τον κατώτατο μισθό

Σε νεοφιλελεύθερους ρυθμούς, κάτι σαν copy/paste των απόψεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, κινήθηκαν οι δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά, Δημήτρη Μαθιού για τον κατώτατο μισθό.

Ο ίδιος εμφανίζεται «θορυβημένος» για την αύξηση των… 64ων ευρώ το μήνα και προτείνει όπως οι αυξήσεις συζητούνται εντός των επιχειρήσεων γιατί –κατά την άποψή του – οι εργαζόμενοι «είναι συνεργάτες των επιχειρήσεων και οι επιχειρήσεις γνωρίζουν καλύτερα από την πολιτική να συνεννοούνται μαζί τους». 

Η επιφανειακά αφελής αυτή προσέγγιση όπου οι επιχειρήσεις εξασφαλίζουν τα εργατικά δικαιώματα, κινείται απόλυτα στη γραμμή της πλήρους ασυδοσίας του κεφαλαίου απέναντι στον εργαζόμενο ο οποίος βεβαίως -στην περίπτωση αυτή- θα παρέμενε απροστάτευτος.

Ο κ. Μαθιός σημειώνει μάλιστα πως «Η εμπλοκή της πολιτικής στην οικονομία και ειδικότερα σε δίκαια εργασιακά ζητήματα, μεταξύ των οποίων οι αμοιβές και τα επιδόματα, όπως είναι και ο κατώτατος μισθός, προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις στο ψυχολογικό κλίμα που έχει ανάγκη η οικονομία για να ορθοποδήσει».

Κρίμα που το Σύνταγμα δεν αναφέρει πως η εργασία επαφίεται στον πατριωτισμό των εργοδοτών…

Όλη η δήλωση: 

«Η εμπλοκή της πολιτικής στην οικονομία και ειδικότερα σε δίκαια εργασιακά ζητήματα, μεταξύ των οποίων οι αμοιβές και τα επιδόματα, όπως είναι και ο κατώτατος μισθός, προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις στο ψυχολογικό κλίμα που έχει ανάγκη η οικονομία για να ορθοποδήσει, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά, Δημήτρης Μαθιός, αναλύοντας στο ΔΣ του Συνδέσμου τις εξαγγελίες για τα νέα μισθολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαθιό, οι δίκαιες αμοιβές των εργαζομένων και οι απαραίτητες προσαυξήσεις αποδίδουν περισσότερο με τις απαραίτητες εντός των επιχειρήσεων συζητήσεις, καθώς οι εργαζόμενοι είναι συνεργάτες των επιχειρήσεων και οι επιχειρήσεις γνωρίζουν καλύτερα από την πολιτική να συνεννοούνται μαζί τους. Όλα τα άλλα καταλήγουν σε αντιφάσεις μεταξύ των στόχων ανάπτυξης και της προσπάθειας που επιβάλλεται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, πρόσθεσε ο ίδιος.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter