Η άπλυτη ζακέτα του Κερτ Κομπέιν βγαίνει ξανά σε δημοπρασία

Η άπλυτη ζακέτα του Κερτ Κομπέιν βγαίνει ξανά σε δημοπρασία

Μπορεί η ζακέτα αυτή να μην έχει μπει στο πλυντήριο από την τελευταία φορά που τη χρησιμοποίησε, ωστόσο παραμένει ένα από τα πιο θελκτικά αντικείμενα του αείμνηστου θρύλου της ροκ μουσικής.

Πρόκειται για μια ζακέτα πράσινου χρώματος, η οποία έχει λεκιασμένη τσέπη, δύο τρύπες λόγω καψίματος από τσιγάρο, έλλειψη ενός κουμπιού και… απέχει από το πλυντήριο από την τελευταία φορά που τη φόρεσε ο Κερτ Κομπέιν. Όλα τα παραπάνω δεν αποθαρρύνουν τους (οικονομικά ισχυρούς) φανς του να τη διεκδικήσουν ως ένα πολύτιμο ενθύμιο από τον frontman των Νirvana, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή το 1994.

Ζακέτα με τιμή άνω των 300.000 δολαρίων

Η ζακέτα αυτή έχει… ιστορία, καθώς μετά τον θάνατο του Κομπέιν, η τότε σύντροφος του, Κόρτνεϊ Λοβ την είχε χαρίσει στη νταντά της οικογένειας, η οποία στη συνέχεια την πούλησε, έχοντας ανάγκη τα χρήματα, λόγω του ότι διαγνώστηκε με καρκίνο. 

Πριν από τέσσερα χρόνια, η ζακέτα βγήκε για πρώτη φορά σε δημοπρασία, με τον νικητή να την αποκτά προσφέροντας 137.500 δολάρια. Σε λίγες ημέρες, το ρούχο θα ξαναβγεί στο σφυρί μέσω του οίκου Julien, ως πακέτο μαζί με την κιθάρα του Κομπέιν (Fender Mustang) αλλά και τις ερωτικές επιστολές που είχε ανταλλάξει με την Κόρτνεϊ Λόβ.

Μάλιστα, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν το ότι η ζακέτα είναι πιθανό να δοθεί έναντι ποσού μεγαλύτερου των 300.000 δολαρίων, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter