Η αποδόμηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Η αποδόμηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Από την ημέρα που ανέβηκε στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία, τον Ιούλιο του 2019, προσπαθεί με ότι μέσο διαθέτει να αποδομήσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Κατήργησε το άσυλο, συνέστησε πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει τολμήσει να την ενεργοποιήσει, άλλαξε τον τρόπο εισαγωγής αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους απ’ έξω, καταργεί σχολές και τμήματα αλλάζει τα προγράμματα και κάνει ότι μπορεί για να την υποβαθμίσει, στέλνοντας τους νέους στους ιδιώτες ευνοούμενους της.

Τελευταίο επεισόδιο στην προσπάθεια της αποδόμησης το πρωτοσέλιδο την Παρασκευή της Καθημερινής το οποίο είχε τίτλο «Οι μισοί δεν φτάνουν στο πτυχίο».
Αναλύοντας τα στοιχεία του προέδρου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, Περικλή Μήτκα, κάνει λόγο για βαρίδια που οφείλονται σε πολιτικές και ακαδημαϊκές στρεβλώσεις.

Παίζοντας το παιγνίδι του ιδιωτικού τομέα, σχολών και επιχειρήσεων, μασάνε καθημερινά την ίδια καραμέλα. Τη σύνδεση των πανεπιστημίων με την παραγωγή.
Εχουν σοβαρό πρόβλημα με τους εργαζόμενους φοιτητές και θέλουν να τους πετάξουν εκτός των σχολών έχοντας θεσπίσει το περίφημο ν+2. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν καταγγελίες ότι οι έφοροι των φοιτητικών εστιών πετάνε κυριολεκτικά στον δρόμο όσους φοιτητές έχουν ξεπεράσει έστω και για λίγους μήνες αυτό το όριο ακόμη και αν χρωστάνε ένα μάθημα για να πάρουν πτυχίο.

Δικαίως η Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός για τα ΑΕΙ Συρίγος χαρακτηρίστηκαν υπουργοί Παιδείας και Κολεγίων.

Μετά την ανάθεση σε ιδιώτη από τον Δήμο Πεντέλης της διδασκαλίας του μαθήματος του Επαγγελματικού προσανατολισμού σε λύκειο της περιοχής, η κυβερνητική πλειοψηφία επιχείρησε εν κρυπτώ να περάσει τροπολογία που εξισώσει τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΙΕΚ και των κολεγίων με πτυχιούχους πανεπιστημίων ακόμη και πενταετών σπουδών!

Μπορεί ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός να το απέσυρε για νομοτεχνικούς λόγους, ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα την επαναφέρει.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θέλει να διαλύσει τα πάντα και να παραχωρήσει την εκπαίδευση στους ιδιώτες. Αλλωστε ήταν και στο προεκλογικό της πρόγραμμα.

Μάλλον όμως με την κατάθεση το επόμενο χρονικό διάστημα του νέου νόμου πλαίσιο για τα ΑΕΙ ήρθε η ώρα να αναστηθεί το φοιτητικό κίνημα και να ζήσουμε ξανά περιόδους 1979-80 με τον ανεκδιήγητο Νόμο 815.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter