Η αποικία… επαναλειτουργεί

Η αποικία… επαναλειτουργεί

Οι ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια έδειχναν ότι είχαν αποστασιοποιηθεί από την ελληνική πολιτική σκηνή. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε καθώς τα συμφέροντα της ισχυρότερης χώρας του πλανήτη στην ανατολική Μεσόγειο είναι διαχρονικά και πολλά.

Η επιθετικότητα της Τουρκίας τον τελευταίο καιρό και η αμφισβήτηση των ελληνικών συμφερόντων έχουν διαταράξει σοβαρά τις διακρατικές σχέσεις στο ΝΑΤΟ, καθώς και η Γαλλία έχει πάρει αντιτουρκικές θέσεις.

Οι ΗΠΑ σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να υπάρξει οποιουδήποτε είδους θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς το ρήγμα θα ήταν πολύ σοβαρό και δύσκολα θα δινόταν λύση σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Η επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα, για δεύτερη φορά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δείχνει την ανησυχία της Ουάσιγκτον και τη θέλησή της να κλείσει όσο πιο γρήγορα την υπόθεση στη ανατολική Μεσόγειο κερδίζοντας βέβαια τα δυνατόν μεγαλύτερα οφέλη.

Τι καλύτερη συγκυρία λοιπόν από το να κυβερνάει την Ελλάδα μια οικογένεια με τις καλύτερες διαχρονικά σχέσεις με τους Ρεπουμπλικανούς προέδρους των ΗΠΑ, έχοντας μάλιστα τα καλοπληρωμένα ελληνικά ΜΜΕ να μεταδίδουν ύμνους για τον πρωθυπουργό, τη συμβία του και το ζέυγος Πομπέο.

Και αυτό δεν θα μπορούσε παρά το εκμεταλλευτεί στο έπακρο ο Λευκός Οίκος πουλώντας όπλα και στρατιωτικές υπηρεσίες, βελτιώνοντας τις εγκαταστάσεις της Σούδας ώστε να τελειοποιηθεί ακόμη περισσότερο η αμερικανική βάση και να εδραιωθεί απόλυτα η παρουσία των ΗΠΑ, στο όπως αναίσχυντα ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ «αβύθιστο αεροπλανοφόρο».

Επ’ ευκαιρία λοιπόν της επιθεώρησης της «αποικίας» ο αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο υπέγραψε με την ελληνική κυβέρνηση και διάφορες συμφωνίες σχετικά με ζητήματα ενέργειας.

Χωρίς η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει τη δύναμη να κοντραριστεί με τις ΗΠΑ, η Ελλάδα βρίσκεται έρμαιο για μια ακόμη φορά των αμερικανικών συμφερόντων. Ειδικά σήμερα που έχει εισέλθει μπροστά στη χειρότερη μεταπολεμική οικονομική κρίση.

Ετσι οι ΗΠΑ βρήκαν την ευκαιρία να επαναλειτουργήσουν την αποικία τους με τους καλύτερους για αυτούς όρους.

Και αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η Δεξιά κυβερνά την Ελλάδα ως την 51η Πολιτεία των ΗΠΑ.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter