Για τη Δικαιοσύνη και όχι μόνο

Η αποκλειστική δήλωση – παρέμβαση του πρωθυπουργού στο Documento

Με μια βαρυσήμαντη δήλωση την οποία έκανε στο Documento με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ που πρακτικά καταργεί τη δήλωση πόθεν έσχες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τοποθετεί για πρώτη φορά σε άλλο επίπεδο όσα συμβαίνουν στον χώρο της Δικαιοσύνης με πρωτοβουλία συγκεκριμένων, ανώτατων μάλιστα, δικαστικών λειτουργών. 

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για προσπάθειες αποσταθεροποίησης οι οποίες δεν θα περάσουν και φωτογραφίζει ως τέτοιο παιχνίδι την αντιπαλότητα που έχει ξεκινήσει ειδικά με παράγοντες του ΣτΕ.

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα:

Παιχνίδια αποσταθεροποίησης δεν θα περάσουν.

Η κυβέρνηση και σέβεται τη Δικαιοσύνη και την υπερασπίζεται στην πράξη απόλυτα και όχι αλά καρτ απέναντι σε όσους θέλουν να τη μετατρέψουν σε εργαλείο πολιτικών επιδιώξεων και οικονομικών συμφερόντων. Με όποια ιδιότητα κι αν εμφανίζονται. Διότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι μεν συνταγματικά κατοχυρωμένη, αλλά δεν είναι και αυτονόητη. Δεν αρκούν τα λόγια για να εξασφαλίζεται.

Απαιτεί καθημερινό αγώνα η προάσπισή της απέναντι σε όσους επιχειρούν να την εμπλέξουν σε παιχνίδια αποσταθεροποίησης. Σε παραγωγή δικτύων ανεξέλεγκτης παραεξουσίας και μηχανισμών αποφυγής δημοκρατικών ελέγχων.

Αυτό δεν πρόκειται να περάσει, ούτε στο θέμα του πόθεν έσχες, που ανέκυψε τελευταία, ούτε και σε κανένα άλλο θέμα. Πουθενά.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι όλοι είναι, και πρέπει να είναι, ίσοι απέναντι στον νόμο. Δικαστές ή πολιτικοί, φτωχοί ή πλούσιοι, έχοντες ή μη έχοντες. Κανένας δεν είναι πιο ίσος από τους άλλους. Κι αυτή την απαράβατη αρχή οφείλουν να σέβονται οι πάντες. Και να ισχύει για τους πάντες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.